“Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα πανηγυρίζει για κάτι που είχε αποφασιστεί έναν χρόνο πριν την εκλογή του”, τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού αναφορικά με την προβλεπόμενη από την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, λήξη του καθεστώτος ενισχυμένης εποπτείας της χώρας.

Ο κ. Ηλιόπουλος επιτίθεται με πολύ σκληρά λόγια κατά του πρωθυπουργού, και υπενθυμίζει οτι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε το 2019 μια χώρα με 37 δισ. € στα δημόσια ταμεία, και οτι στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη, για την τεράστια πλειοψηφία των πολιτών ο μήνας δεν βγαίνει. 

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Ηλιόπουλου:

“Ο κ. Μητσοτάκης ήταν και παραμένει εκπρόσωπος της χρεοκοπίας.

“Ο κ. Μητσοτάκης που εδώ και 15 μέρες κρύβεται για να μην απαντήσει για τις υποκλοπές που οργάνωσε η κυβέρνησή του, σήμερα πανηγυρίζει για κάτι που είχε αποφασιστεί έναν χρόνο πριν την εκλογή του

Ο πιο αδίστακτος και χυδαίος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης, αυτός που θα μείνει στην ιστορία για το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα και την κακοποίηση του κράτους δικαίου, απηύθυνε σήμερα μια προεκλογική ομιλία με ξαναζεσταμένα ψέματα. 

Ο κ. Μητσοτάκης εκπροσωπεί τις δυνάμεις που χρεωκόπησαν τη χώρα, που σε ολόκληρη την περίοδο 2015-2019 υποστήριζαν το ΔΝΤ, τον Σόιμπλε, και τους πιο ακραίους των δανειστών, που επιθυμούσαν την παραδειγματική τιμωρία του ελληνικού λαού. Στήριζε αυτούς που διαρκώς ζητούσαν νέα μέτρα χωρίς ποτέ να παραδεχτούν τις αποτυχίες τους. Μέχρι τέλους ζητούσε “πιστοληπτική γραμμή στήριξης”, δηλαδή νέο μνημόνιο. Με μια φράση, ήταν και παραμένει εκπρόσωπος της χρεοκοπίας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε το 2019 να παραδώσει μια χώρα με 37 δισ. € στα δημόσια ταμεία, με ρυθμισμένο το χρέος, με 12 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, με μειωμένη κατά 10% την ανεργία, ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού, επαναφορά κανόνων στην αγορά εργασίας, και πραγματική στήριξη του ΕΣΥ και του κοινωνικού κράτους. 

Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη που τρώει από τα έτοιμα, η φτώχεια αυξάνεται ξανά, καταγράφουμε διαρκώς αρνητικά ρεκόρ στην ακρίβεια, και για την τεράστια πλειοψηφία των πολιτών, ο μήνας δεν βγαίνει. 

Ο εφιάλτης Μητσοτάκη σύντομα θα κλείσει και οι πολίτες θα ανοίξουν μια νέα σελίδα δημοκρατικής και κοινωνικής αναγέννησης. Η ιστορία θα φερθεί δίκαια στον Μητσοτάκη και το όνομά του θα γραφτεί πολύ ψηλά στη λίστα αυτών που για το δικό τους και μόνο συμφέρον δεν δίστασαν να βλάψουν τη χώρα”.