Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι βραδινές ώρες της 18-8-2022 σε περιοχή της Ξάνθης, προσέγγισαν ημεδαπό που βρισκόταν στο εσωτερικό του σταθμευμένου οχήματός του και με απειλή και χρήση σωματικής βίας απέσπασαν το κλειδί του οχήματος, ενώ ο παθών απομακρύνθηκε από το αυτοκίνητο.

Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή επιβαίνοντες στο όχημα, στο εσωτερικό του οποίου υπήρχαν μεταξύ άλλων ένα κινητό τηλέφωνο και ένα πορτοφόλι με έγγραφα και
χρήματα.

Το αφαιρεθέν όχημα βρέθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης σε αγροτική περιοχή της Ξάνθης κατεστραμμένο από φωτιά. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες είναι κάτοικοι του οικισμού Δροσερού.

Άτομο του οικογενειακού περιβάλλοντος του παθόντος, ανέφερε με αγανάκτηση:

«Αυτή τη στιγμή στη συνοικία του Δροσερού στην Ξάνθη καίγεται όχημα της οικογένειάς μου. Κλάπηκε προχθές από το κεντρικότερο σημείο της Ξάνθης (Δικαστήρια, Εφορία) και βρέθηκε σήμερα στη συνοικία από την Αστυνομία. Μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία αστυνομικών που πήγαν να συλλέξουν το αυτοκίνητο, μερίδα συμπολιτών μας (;) του Δροσερού προτίμησαν να πυρπολήσουν το όχημα. Δεν θα είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά παραβατικότητας και ανομίας. Η κατάσταση του «γκέτο» και του «αβάτου» έχει κουράσει πολίτες και Αστυνομία. Κάποιοι στην Ξάνθη όχι μόνο δεν φροντίζουν να βρούνε λύση στο πρόβλημα που γιγαντώνεται, αλλά είτε «χαϊδεύουν αυτιά» είτε συναλλάσσονται και μαζί τους. Η εκλογική πελατεία που έχει δημιουργηθεί έχει πλέον επίπτωση στην καθημερινότητα και στην ασφάλεια όλου του Δήμου. Θα λογοδοτήσει κανένας; Θα αντιμετωπίσουμε επιτέλους την πραγματικότητα; Ο Δήμαρχος και αντιδήμαρχοι έχουν την παραμικρή ευθιξία; Ή θα τα αφήσουμε όλα στο έλεος του Θεού; Καληνύχτα Ξάνθη!».

*Με στοιχεία από xanthidaily.gr