Σύντομα θα είναι σε θέση να επανενταχθεί στο φυσικό του περιβάλλον ο τραυματισμένος όπως αποδείχθηκε τελικά, μικρός πελαργός τον οποίο προ τριών εβδομάδων διέσωσε στους Αγίους Θεοδώρους Κομοτηνής το μέλος της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης, Ξανθίππη Παρασκευά.

Μετά την αξιολόγηση της κατάστασής του από τις κτηνιάτρους, Εριφύλλη Καστή και Λαμπρινή Τζιώτζιου, μεταφέρθηκε για περίθαλψη στη “Δράση για την Άγρια Ζωή”, η οποία σε ανάρτησή της αναφέρει:

“Πολλή χαρά μας έδωσε το γεγονός ότι το πελαργάκι που μας έστειλε η Οικολογική Ομάδα Ροδόπης πριν τρεις εβδομάδες περίπου, πάει πολύ καλά. Όταν έφτασε είχε ανοιχτό κάταγμα στο μετατάρσιο οστό κοντά στην άρθρωση με τα δάχτυλα του αριστερού ποδιού. Με τη σωστή ακινητοποίηση και φαρμακευτική αγωγή το κάταγμα έδεσε και το ζώο σύντομα θα μπορεί να μπει στον εξωτερικό κλωβό επανένταξης“.

Ετοιμάζεται για επανένταξη ο μικρός πελαργός που είχε διασώσει η Οικολογική Ομάδα Ροδόπης Ετοιμάζεται για επανένταξη ο μικρός πελαργός που είχε διασώσει η Οικολογική Ομάδα Ροδόπης Ετοιμάζεται για επανένταξη ο μικρός πελαργός που είχε διασώσει η Οικολογική Ομάδα Ροδόπης