Πλούσια, παραγωγική, αποτελεσματική, και γεμάτη αναμνήσεις, ήταν (και) η σεζόν 2021-2022 για την ποδοσφαιρική Ακαδημία του ΠΑΟΚ Κομοτηνής.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές και οι γονείς τους, καθώς και οι προπονητές και τα στελέχη του συλλόγου, βίωσαν μια χρονιά γεμάτη από αγωνιστική δράση, εκπαίδευση και κατάρτιση, ταξίδια και διασκέδαση.

[VID] Ακαδημία ΠΑΟΚ Κομοτηνής: Πλούσια, παραγωγική και αποτελεσματική, (και) η σεζόν 2021-2022Ακρογωνιαίος λίθος της λειτουργίας της Ακαδημίας, είναι η ασφάλεια των αθλητών της. “Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η ασφάλεια των παιδιών μας”, τονίζει ο Τεχνικός Διευθυντής, Ανέστης Σπυριάδης, υπενθυμίζοντας πως η Ακαδημία Ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ Κομοτηνής είναι η μοναδική στη Ροδόπη που:

 

Βασιλική φιλοσοφία του ΠΑΟΚ Κομοτηνής είναι να κάνουν τα παιδιά αυτό που αγαπούν και να ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Για αυτό και τα προπονητικά προγράμματά του εμπεριέχουν σύγχρονες μεθόδους άσκησης και παιδαγωγικής εκπαίδευσης που συμβάλλουν όχι μόνο στην αθλητική βελτίωση των παιδιών αλλά και στη συγκρότηση της προσωπικότητάς τους.

Αναδράμοντας στις σημαντικότερες δράσεις της προηγούμενης σεζόν, ο κ. Σπυριάδης αναφέρει:

Ιδιαίτερο γεγονός την περίοδο 2021-2022, ήταν το οτι στον τελικό του πρωταθλήματος της κατηγορίας Κ14 της τοπικής ΕΠΣ, αγωνίστηκαν οι δύο αντίστοιχες ομάδες της Ακαδημίας προσθέτοντας στην τροπαιοθήκη της ένα ακόμη κύπελλο και συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει τον τίτλο από το 2015 να είναι υπόθεση της ασπρόμαυρης Ακαδημίας.

Το ετήσιο γεγονός αναφοράς αποτελεί πλέον για τον ΠΑΟΚ Κομοτηνής, το Τουρνουά στη μνήμη του αείμνηστου προέδρου του συλλόγου, Γιώργου Μαρινάκη. Η δεύτερη διοργάνωση όπως και η πρώτη, στέφθηκε από τεράστια επιτυχία, δημιουργώντας τη συνθήκη για ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή και έχοντας και φιλανθρωπικό χαρακτήρα και σκοπό ενισχύοντας με αθλητικό υλικό και με το ποσό των 1.346€ που συγκέντρωσε ο κουμπαράς της διοργάνωσης, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής.

Ακολούθησε για μία ακόμη χρονιά συμμετοχή σε ένα από τα σημαντικότερα τουρνουά στην Ευρώπη, αυτό του Vujadin Boskov στο Novi Sad της Σερβίας.

Η επίμοχθη χρονιά ολοκληρώθηκε με δράση και διασκέδαση σε κατασκηνώσεις και θαλάσσια πάρκα, ενώ η αυλαία έπεσε με την καθιερωμένη τελετή λήξης και το κατ’ έθιμο…μπουγέλο. “Ήταν μια δύσκολη και απαιτητική χρονιά από την οποία όλοι κερδίσαμε εμπειρίες και γνώσεις, ανάλογος και πιο πλούσιος είναι ο προγραμματισμός μας για του χρόνου”, σημειώνει ο Ανέστης Σπυριάδης.

Εν όψει όλων των παραπάνω, ο Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας του ΠΑΟΚ Κομοτηνής, ευχαριστεί και συγχαίρει τους “ειδικούς συνεργάτες” του συλλόγου, που δεν είναι άλλοι από τους γονείς των παιδιών.

Καταλήγοντας, δεν παραλείπει να συγχαρεί και τον Πανθρακικό για την επάνοδό του στη Γ΄ εθνική κατηγορία, καθώς και τους παίκτες που θα φορούν τη φανέλα του έχοντας αναδειχθεί τα προηγούμενα χρόνια μέσα από τα τμήματα υποδομής της Ακαδημίας του ΠΑΟΚ Κομοτηνής.

Ακόμη, την περίοδο 2021-2022, τόσο στην Κομοτηνή όσο και στη Θεσσαλονίκη, συνεχίστηκαν οι αλλεπάλληλες επαφές και συνεργασίες της Ακαδημίας με στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπως με τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο και Υπεύθυνο Εμπορικού Τμήματος, Ευάγγελο Χρυσοχόου, και τον Υπεύθυνο Δικτύου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκο Αλεξανδρίδη. Ακόμη, παραχωρήθηκαν με μεταγραφή, παίκτες στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στον Α.Ο. Ξάνθης, συμφωνήθηκαν χορηγίες, δόθηκαν πολλά φιλικά παιχνίδια, μεταξύ άλλων με τον Α.Ο. Ξάνθης, τον Ζυγό Ξάνθης, την ΑΕΚ Καβάλας και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ενώ​ κατακτήθηκαν και βραβεία Fair Play. Τέλος, όπως κάθε χρόνο, η Ακαδημία έκοψε στο γήπεδο τη Βασιλόπιτά της παρουσία και του μητροπολίτη κ.κ. Παντελεήμονος.