Οι βαρόνοι της ΝΔ θα συνεχίσουν να σιωπούν;

Ήδη έμπειροι πολιτικοί αναλυτές θέτουν τα ερωτήματα της επόμενης πολιτικής ημέρας. Όταν ένας πρωθυπουργός καταρρέει θεσμικά, πολιτικά και ηθικά, κατά πόσον θα συνεχίσει να απολαμβάνει τη στήριξη των συστημάτων που τον έφεραν σε αυτή τη θέση; Ένας αποδυναμωμένος πρωθυπουργός με ποια εχέγγυα θα οδηγήσει την παράταξή του σε δύο απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις; Από τη στιγμή μάλιστα που επήλθε και η ρήξη με τον κ. Ανδρουλάκη και έχει καεί το σενάριο συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τον κ. Μητσοτάκη πρωθυπουργό; Οι βαρόνοι της ΝΔ θα συνεχίσουν να σιωπούν; Οι απαντήσεις δεν θα αργήσουν να δοθούν, επισημαίνουν στις μεταξύ τους συζητήσεις οι βουλευτές της ΝΔ που αγωνιούν για το μέλλον τους.

Αποτυχία ανάκαμψης του κόμματος «Novartis»

Από επικοινωνιακή αποτυχία συνοδεύτηκε για την κυβέρνηση και η απαλλαγή του Ανδρέα Λοβέρδου από την κατηγορία της δωροληψίας όσον αφορά το σκάνδαλο της Νοvartis. «Πλήρης αποδόμηση των “καταθέσεων” των κουκουλοφόρων “μαρτύρων”. 10-0 το αθωωτικό βούλευμα. 10 πολιτικοί κατηγορηθήκαμε, 10 τελικά απαλλαγήκαμε, με 10-0 ο Αντρέας!», ήταν το tweet του Άδωνι Γεωργιάδη. Ο υπουργός Ανάπτυξης σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επιχείρησε αντιπερισπασμό από την υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων στρέφοντας το βλέμμα στη δεξιόστροφη πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Σημειώνεται, άλλωστε, ότι το Predatorgate επέφερε νέο αποφασιστικό πλήγμα στο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, μετά και την ηχηρή παρέμβαση του Ευ. Βενιζέλου κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της «μίζερης και αδιέξοδης γραμμής» του Μαξίμου.

Γεμίζουν το “καλάθι” του πρωθυπουργού εν όψει ΔΕΘ / Σημειώνεται ότι η αύξηση των συντάξεων από 1/1 2023 προβλέπεται από νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του 2017

Υπό αυτό το πρίσμα οι κυβερνητικοί παράγοντες επιχειρούν να αλλάξουν την ατζέντα με την καλλιέργεια προσδοκιών εν όψει της παρουσίας του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επεσήμανε ότι είναι δεδομένη η αύξηση των συντάξεων το 2023, η οποία θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, λόγω του πληθωρισμού. Έχει προαναγγείλει, δε, προ ημερών, την κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού, που κυβερνητικές πηγές τον προσδιορίζουν στα 2 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η αύξηση των συντάξεων από 1/1 2023 προβλέπεται από νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του 2017. Το υπουργείο Εργασίας έχει ανοίξει και ένα μικρό παράθυρο για βοήθημα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους που αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμα και σε βασικές υποχρεώσεις. Η ΝΔ ως γνωστόν κατήργησε τη 13η σύνταξη που είχε θεσπίσει η προηγούμενη κυβέρνηση, του ΣΥΡΙΖΑ, κατευθύνοντας το σχετικό κονδύλι του ενός δισ. ευρώ στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

πηγή