Σήμερα το πρωί εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Κοίνυρα και δόθηκε οδηγία στους πολίτες να κατευθυνθούν προς τα Λιμενάρια.

[VID] Πυρκαγιά στη Θάσο: Δύσκολη μάχη - Εκκενώθηκαν τα Κοίνυρα

Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρότατες δυνάμεις της πυροσβεστικής με 102 πυροσβέστες, 33 οχήματα και 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, ο Ελληνικός Στρατός, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Ακτοπλοϊκώς από την Κεραμωτή Καβάλας μετέβησαν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 26 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 5 οχήματα, και από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 43 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, είναι η δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα που ξεσπά πυρκαγιά στο συγκεκριμένο σημείο και αυτό γεννά υποψίες.

Ένας πυροσβέστης και δύο εθελοντές έχουν τραυματιστεί ελαφρά κατά την πυρόσβεση και την προσπάθεια διάνοιξης αντιπυρικών ζωμών, από πτώση δέντρου και κλαδιών.