Την προγραμματική σύμβαση «Πολιτισμικής Ανάπτυξης» για το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, μεταξύ Δήμου Κομοτηνής, Υπουργείου Πολιτισμού και Περιφέρειας ΑΜ-Θ, καταψήφισε στην Οικονομική Επιτροπή της ΠΑΜΘ η παράταξη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, θεωρώντας την, όπως σημειώνει σύμβουλός της Χρήστος Χατζηπέμου, ως εμπαιγμό, όχι μόνο του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής αλλά και εν γένει του θεσμού των ΔΗΠΕΘΕ.

Η προγραμματική σύμβαση είναι της τάξης των 205.000€ τα οποία καλύπτουν ο Δήμος Κομοτηνής με 170.000€ και το ΥΠΠΟ με 35.000€, με το τελευταίο μάλιστα όπως δηκτικά σχολιάζει ο κ. Χατζηπέμου, “θέτοντας και όρους άσχετους με την παραγωγή καλλιτεχνικού έργου, π.χ. την απασχόληση καλλιτεχνικού διευθυντή”. Η Περιφέρεια ΑΜΘ, δε, συμπληρώνει ο κ. Χατζηπέμου, “στη σύμβαση αυτή δεν καταβάλλει ούτε ένα ευρώ και συμμετέχει «συμβολικά» μόνο για να πει ότι…συμμετέχει”.

Καταψηφίζοντας την προγραμματική σύμβαση για την “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία”, ο περιφερειακός σύμβουλος και τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΑΜΘ, Χρήστος Χατζηπέμου, τόνισε: “Αποτελεί εμπαιγμό προς το ΔΗΠΕΘΕ η μηδενική χρηματική συμβολή της ΠΑΜΘ κατά την υπογραφή της σύμβασης, τη στιγμή μάλιστα που έχει ξοδέψει άσκοπα δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε διάφορους αεριτζήδες που εμφανίζονται στην περιοχή μας με φτηνιάρικες παραγωγές τις οποίες παραδόξως η ΠΑΜΘ χρυσοπληρώνει. Αποτελεί επίσης εμπαιγμό προς το ΔΗΠΕΘΕ το ποσό συμμετοχής του ΥΠΠΟ καθώς κι αυτό ξοδεύει δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε διάφορες αστικές (υποτίθεται) «μη κερδοσκοπικές» εταιρείες, κυρίως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, και την ίδια στιγμή με ψίχουλα στηρίζει τα ΔΗΠΕΘΕ της χώρας”.