Δικαιοσύνη για τον θάνατο της μητέρας του ζητά ο γιος της 62χρονης Κομοτηναίας Τζένης Κασαπιάν η οποία τραυματίστηκε θανάσιμα στα Σύβοτα μετά από δυστύχημα με αλεξίπτωτο θαλάσσης. 

Η γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν το μπουρίνι έκοψε τον ιμάντα με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα. Μάλιστα, σύμφωνα με τη νεκροψία–νεκροτομή ο θάνατός της γυναίκας οφείλεται σε πτώση.

[VID] Ξεσπά ο γιος της άτυχης Τζένης Κασαπιάν

Υπενθυμίζεται ότι ο χειριστής του σκάφους συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ για τις συνθήκες του δυστυχήματος, διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα.

Ο γιος της μιλώντας στο Star αναζητά ευθύνες και τονίζει ότι ο ίδιος επαγγελματίας θα πρέπει να ορίζει τι είναι σωστό παρά τις όποιες επιθυμίες του πελάτη: «Mια χώρα που ζει από τον τουρισμό δεν νοείται να ακούγεται από εδώ και από εκεί ότι σκοτώνονται άνθρωποι πάνω σε αλεξίπτωτα. Αυτό είναι απαράδεκτο. Το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να υπάρχει ένα απαγορευτικό κάθε φορά που υπάρχει πρόβλεψη μετεωρολογική για μπουρίνι. Δεν είναι δυνατόν ο καθένας για να βγάλει το μεροκάματο να βγαίνει σε συνθήκες που υπάρχει πρόβλεψη ότι θα υπάρχει μπουρίνι. Δεν έχει σημασία ο πελάτης τι θα ζητήσει, ο επαγγελματίας είναι αυτός που θα ορίσει το τι είναι σωστό και τι όχι. Ο θάνατος της μητέρας μας δεν οφείλεται σε πνιγμό και αυτό νομίζω αρκεί προς το παρόν», ανέφερε.

[VID] Ξεσπά ο γιος της άτυχης Τζένης Κασαπιάν

«Ήθελα μόνο να τη σώσω» λέει ο χειριστής του σκάφους

Από την πλευρά του ο χειριστής του σκάφους υποστήριξε μιλώντας στο Star, ότι προσπάθησε να τη σώσει: «Μέχρι να φτάσει το αλεξίπτωτο από το σκάφος στα τριάντα μέτρα δεν είχε βγάλει αέρα και έγινε μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. Την κυνηγούσα με το σκάφος, πήγαμε να πνιγούμε. Το σκάφος πήγε να το πάρει, από τύχη ζήσαμε. Έκανα ό,τι μπορούσα. Προσπαθούσα ασταμάτητα να τη σώσω μέχρι τέλους. Ήθελα μόνο να τη σώσω».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία το θαλάσσιο αλεξίπτωτο απαγορεύεται όταν πνέουν άνεμοι πάνω από 5 μποφόρ, ενώ ο επαγγελματίας είναι υποχρεωμένος να ελέγχει τον ιμάντα πριν από κάθε έλξη.

πηγή: newsbreak.gr