Αφιερωμένο στη μνήμη της Ντίνας Κώνστα, το φετινό, 23ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας

Όλα έτοιμα για τη Μεγάλη Γιορτή του Έβρου.
LOGO_23o-ntina-konsta-

Από 28 Αυγούστου έως και 4 Σεπτεμβρίου 2022 διοργανώνεται το 23ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας με το εμβληματικό…Γκατζολάκι του να δίνει το σύνθημα για την έναρξη και να πεισμώνει δημιουργικά για οκτώ μέρες γεμάτες συγκινήσεις, όπως κάθε χρόνο στο τέλος του καλοκαιριού.

Θεατρικές παραστάσεις, αφιερώματα στα τιμώμενα πρόσωπα, ο διαγωνισμός, τα βραβεία, η επαφή, η επικοινωνία, το συναίσθημα, σε πρωταγωνιστικό ρόλο και φέτος.

Το Φεστιβάλ φέτος αφιερώνεται στη μνήμη της Ντίνας Κώνστα. Μετά τη θλιβερή απώλεια της αγαπημένης ηθοποιού στις 03.07.2022, το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποφάσισε πως η φετινή 23η διοργάνωση του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας δικαιωματικά της ανήκει. Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ οφείλει πολλά “ευχαριστώ” σ’ εκείνη, που συμπαραστάθηκε ποικιλοτρόπως στο Φεστιβάλ και η ιστορία του είναι ταυτισμένη μαζί της από τα πρώτα χρόνια. Σχεδόν 20 χρόνια, ως τιμώμενο πρόσωπο αρχικά και ως μέλος της κριτικής επιτροπής πολλές φορές στη συνέχεια, άλλοτε και ως αναγνώστρια σε βιβλιοπαρουσιάσεις, άλλοτε ως θεατής στις παραστάσεις του ΔΙΟΝΥΣΟΥ στην Αθήνα, και πάντοτε – το σημαντικότερο – ως Φίλη, η Ντίνα Κώνστα υπήρξε έντονα, και συνεχίζει να υπάρχει, στη ζωή του ΔΙΟΝΥΣΟΥ, στις ζωές όλων όσοι την αγάπησαν και τους αγάπησε. Εις μνήμην, ως ελάχιστος φόρος τιμής, το 23ο αφιερώνεται στη μέγιστη ψυχή που σφράγισε με το πέρασμά της την καλλιτεχνική ζωή του τόπου. Τιμητικά αφιερώματα κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ αλλά και σταθερό οπτικοακουστικό υλικό καθημερινά, θα μάς θυμίζουν πως ποτέ δεν θα “φύγει” πραγματικά, κι είναι εδώ.

Αφιερωμένο στη μνήμη της Ντίνας Κώνστα, το φετινό, 23ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας ΟρεστιάδαςΧάρης Ρώμας και Άννα Χατζησοφιά στην έναρξη, και Φωκάς Ευαγγελινός στη λήξη, τα τιμώμενα πρόσωπα

Φέτος τα τιμώμενα πρόσωπα του Φεστιβάλ είναι:

–  Κυριακή 28 Αυγούστου: Το “δίδυμο της επιτυχίας” Χάρης Ρώμας και Άννα Χατζησοφιά, οι δύο δημοφιλείς συγγραφείς των μεγάλων τηλεοπτικών – και όχι μόνον – επιτυχιών, συνεχίζουν πολλές δεκαετίες τώρα να προσφέρουν στην ψυχαγωγία, την τέχνη, τον πολιτισμό της χώρας. Ως μία και ενιαία ομάδα, με τη δική του ξεχωριστή καλλιτεχνική αξία ο καθένας κατά μόνας, οι αγαπημένοι δημιουργοί θα τιμηθούν από το 23ο για την πολύχρονη δημιουργική πορεία τους και τις αμέτρητες συγκινήσεις που μάς έχουν χαρίσει.

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου: Ο αξιέπαινος για την πολύχρονη πορεία του στο Χορό αλλά και την πολύπλευρη προσφορά του στον καλλιτεχνικό χώρο γενικότερα, ο διεθνής χορογράφος, σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής Φωκάς Ευαγγελινός. Συνεπής στην Τέχνη του, με σημαντικές σκηνοθετικές και καλλιτεχνικές επιμέλειες σε σπουδαίες πολιτιστικές στιγμές της χώρας, ο Φωκάς Ευαγγελινός τιμάται για το σύνολο του καλλιτεχνικού έργου που έχει επιτελέσει και συνεχίζει να επιτελεί εντός και εκτός συνόρων.

Αφιερωμένο στη μνήμη της Ντίνας Κώνστα, το φετινό, 23ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας ΟρεστιάδαςΑξιόλογη και φέτος η Κριτική Επιτροπή – παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας

Την Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ φέτος αποτελούν, όπως πάντα, προσωπικότητες με βαθιά γνώση της θεατρικής τέχνης αλλά και με ιδιαίτερη αγάπη στην ερασιτεχνική δημιουργία, διασφαλίζοντας την αμερόληπτη και αξιοκρατική διαδικασία του διαγωνιστικού μέρους. Φέτος την  επιτροπή αποτελούν οι:

Αντιγόνη Γλυκοφρύδη (ηθοποιός), Αντώνης Θεοδωρακόπουλος (ηθοποιός), Μπέσυ Μάλφα (ηθοποιός), Ιωάννης Μαργαρώνης (χορογράφος), Χάρης Ρώμας (συγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός), Ελένη Φίλιππα (ηθοποιός), Άννα Χατζησοφιά (συγγραφέας, ηθοποιός).

Παρουσιαστής για 20η συνεχόμενη χρονιά, ο εξαιρετικός Αλέξης Κωστάλας.

Αφιερωμένο στη μνήμη της Ντίνας Κώνστα, το φετινό, 23ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας ΟρεστιάδαςΤο πλήρες Πρόγραμμα στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Νέας Ορεστιάδας κάθε βράδυ στις 21:00 (σε περίπτωση κακοκαιρίας στο Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ):

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 28/8 – Τελετή Έναρξης – Αφιέρωμα στη μνήμη της ΝΤΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑ – Θεατρική παράσταση εκτός συναγωνισμού από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ με το έργο “Οι Γαμπροί της Ευτυχίας” των Ν. Τσιφόρου – Π. Βασιλειάδη
  • ΔΕΥΤΕΡΑ 29/8 – Έναρξη Διαγωνιστικού Μέρους: “Η Μικρή μας πόλη” του Θόρντον Ουάιλντερ από τη Θεατρική Ομάδα Φύρδην Μίγδην Συλλόγου Προσφύγων Αν. Θράκης Αγίας Τριάδας Δήμου Θερμαϊκού
  • ΤΡΙΤΗ 30/8 – “Ο κύριος Αμιλκάρ” του Υβ Ζαμιάκ από τη Θεατρική Ομάδα Θρυαλλίδα Βόλου
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 31/8 – “Άγριος Σπόρος” του Γιάννη Τσίρου, από τη Θεατρική Ομάδα Επέκεινα του Μικρασιατικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας
  • ΠΕΜΠΤΗ 1/9 – “Λιωμένο Βούτυρο” του Σάκη Σερέφα από τη Θεατρική Ομάδα Aurora Κομοτηνής
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/9 – “Χάροντ και Μώντ” του Κόλιν Χίγγινς από την Ομάδα Θεάτρου Περιπέτεια Θεσσαλονίκης
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 3/9 – “Το Πανηγύρι” του Δ. Κεχαΐδη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άρτας Ο Μακρυγιάννης – Λήξη Διαγωνιστικού Μέρους
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 4/9 – Τελετή Λήξης – Τιμώμενο Πρόσωπο: ΦΩΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΣ – Μουσικό μέρος: ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΙΒΑΔΑΣ και η ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΜΠΑΜΠΑΛΗ, με αγαπημένα τραγούδια στις «αποσκευές» τους αλλά και με αφορμή την πρόσφατη συνεργασία τους με το τραγούδι «Σήκωσε Κύμα». Μια μοναδική βραδιά με όλα τα τραγούδια που έχουμε αγαπήσει από τους δύο αγαπημένους καλλιτέχνες. Από το “Μοίρα μου έγινες” μέχρι το “Είσαι εσύ ο άνθρωπος μου” και από το “Κάθε μπαλκόνι έχει άλλη θεά”, το “Σαν να μη πέρασε μια μέρα” και το “Για να σε συναντήσω” ως το “Η επίμονη σου” και το “Είναι εντάξει μαζί μου”, η γιορτή και το τραγούδι δεν σταματούν από την αρχή ως το τέλος. Μια μουσική παράσταση που επιστρέφει το κέντρο βάρους στο να ακούσεις και όχι να δεις και στο να τραγουδήσουμε όλοι μαζί, με τη μουσική και τα λόγια πρωταγωνιστές – Απονομή βραβείων.

Το 23ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας διοργανώνεται από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, με τη συνεχή στήριξη του Δήμου Ορεστιάδας, της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο. και της τοπικής αγοράς.

Εισιτήρια:
Ημερήσιο κανονικό: 5 ευρώ
Ημερήσιο μειωμένο (παιδικό, φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, τριτέκνων): 3 ευρώ
Εισιτήριο Διαρκείας (8 ημερών): 30 ευρώ
Εισιτήριο Επιτροπής Κοινού (8 ημερών): 24 ευρώ – Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την Επιτροπή Κοινού στο 6977549975 & 2552028280 ή/και στην είσοδο του θεάτρου έως και τη Δευτέρα 29/8, ημέρα έναρξης του διαγωνιστικού μέρους.

Αφιερωμένο στη μνήμη της Ντίνας Κώνστα, το φετινό, 23ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood