Σε μια οργισμένη δήλωση προχώρησε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.
Εξαπολύοντας τα βέλη του κατά της κυβέρνησης της ΝΔ, την κατηγορεί οτι διασύρει τη χώρα διεθνώς με τις διαρροές οτι τάχα Αρμενία και Ουκρανία ζήτησαν την παρακολούθησή του να διαψεύδονται από τους πρέσβεις των δύο χωρών.
Ταυτόχρονα, καταγγέλλει στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και ακροδεξιά σταγονίδια για διασπορά συκοφαντιών εις βάρος του “αποδεικνύοντας τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους”.
Εν κατακλείδι καλεί τον πρωθυπουργό να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις.
Ν. Ανδρουλάκης: "Στελέχη της ΝΔ και ακροδεξιά σταγονίδια αποδεικνύουν τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους"
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Ανδρουλάκη:
“Τρεις μέρες μετά την αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε το κινητό μου τηλέφωνο, την ίδια περίοδο μάλιστα που έγινε απόπειρα παγίδευσής του και με το λογισμικό Predator που έχει τη δυνατότητα να σε βιντεοσκοπεί 24 ώρες το 24ωρο, η κυβέρνηση κατακλύζει με χυδαίες διαρροές τον δημόσιο διάλογο.
Κυκλοφορούν σενάρια εκτός πραγματικότητας εμπλέκοντας τρίτες χώρες ότι τάχα αυτές ζήτησαν την παρακολούθησή μου διασύροντας τη χώρα διεθνώς. Οι Πρέσβεις της Ουκρανίας και της Αρμενίας τους διέψευσαν δημόσια.
Παράλληλα, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά σταγονίδια διαδίδουν συκοφαντίες αποδεικνύοντας τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους. Έφτασε στο σημείο ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ να αξιολογεί δημοσίως τις συνακροάσεις της ΕΥΠ σε βάρος μου. Άραγε γνωρίζει το περιεχόμενο των παρακολουθήσεων;
Η χώρα μας και οι θεσμοί της δεν αξίζουν αυτή την κατάντια για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο κ. Μητσοτάκης.
Θα επαναλάβω λοιπόν το αίτημα να έρθουν όλα στο φως με διαφάνεια και σεβασμό στους κανόνες της Δημοκρατίας.
Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με δική του απόφαση πέρασε η ΕΥΠ στην άμεση και αποκλειστική δικαιοδοσία του, ο οποίος άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο ώστε να διορίσει τον εκλεκτό του κ. Κοντολέοντα, οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις:
  • Για ποιον λόγο ήμουν υπό παρακολούθηση;
  • Ποιοι κατέχουν και για λογαριασμό ποιων χρησιμοποιούν, το κατασκοπευτικό «υπερόπλο» Predator στην Ελλάδα σε βάρος πολιτικών και δημοσιογράφων για να συλλέξουν υλικό εκβιασμού προσώπων;”.