Κοινοτική συνδρομή για την αποκατάσταση των ζημιών στο Ελληνικό Νοσοκομείο Βαλουκλή της Κωνσταντινούπολης, ζητά ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης

Κοινοτική συνδρομή για την αποκατάσταση των ζημιών στο Ελληνικό Νοσοκομείο Βαλουκλή της Κωνσταντινούπολης, ζητά ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ  Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης.
1200x675_cmsv2_8184c833-6959-56ea-9dc1-30ee2f04ab4b-6904494

Την κοινοτική συνδρομή για την αποκατάσταση των ζημιών στο Ελληνικό Νοσοκομείο Βαλουκλή της Κωνσταντινούπολης, μετά την καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αυτό, ζητά ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ  Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως τονίζει, “το Ελληνικό Νοσοκομείο Βαλουκλή αποτελεί ένα ιστορικό ίδρυμα των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης και ένα από τα σημαντικότερα φιλανθρωπικά ιδρύματα της ελληνικής ομογένειας το οποίο ιδρύθηκε το 1753 και συνεχίζει να λειτουργεί μέχρι σήμερα ως νοσοκομείο και γηροκομείο”.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Θλίψη και συγκίνηση προκάλεσε η καταστροφή του Ελληνικού Νοσοκομείου Βαλουκλή, του ιστορικού ιδρύματος των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης. Ένα από τα σημαντικότερα φιλανθρωπικά ιδρύματα της Ελληνικής Ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο και γηροκομείο και έβρισκαν περίθαλψη και ζεστασιά οι ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας, υπέστη σημαντικές ζημιές από καταστροφική πυρκαγιά.

Το Ελληνικό Νοσοκομείο  Βαλουκλή είναι ένα ίδρυμα φροντίδας υγείας στη γειτονιά του Γεντί Κουλέ στην Κωνσταντινούπολη. Ιδρύθηκε το 1753 και συνεχίζει να λειτουργεί μέχρι και σήμερα από την ελληνική κοινότητα της Τουρκίας και να εξυπηρετεί την ελληνική ομογένεια της Κωνσταντινούπολης. Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί ή απώλειες ζωής λόγω της πυρκαγιάς, και οι 62 ηλικιωμένοι και οι 42 εσωτερικοί ασθενείς απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε άλλες δομές υγείας της Κωνσταντινούπολης.

Τη βαθιά του θλίψη για το τραγικό γεγονός εξέφρασε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος σημείωσε ότι η καταστροφική πυρκαγιά στο Ελληνικό Νοσοκομείο Βαλουκλή αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα για την Ομογένεια αλλά εξέφρασε παράλληλα και την πίστη του ότι οι υλικές ζημιές θα αποκατασταθούν στο ιστορικό κτίριο.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

  • Από ποια κοινοτικά ταμεία μπορεί να συνδράμει στην αποκατάσταση των καταστροφών που υπέστη το Ελληνικό Νοσοκομείο Βαλουκλή στην Κωνσταντινούπολη, που αποτελεί ένα ιστορικό ίδρυμα της ελληνικής ομογένειας;».
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood