Συνελήφθησαν στις 31-7-2022, σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι, στις εκβολές του ποταμού Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να καθοδηγεί πεζή οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Συνόρων (πλησίον του τελωνείου Κήπων), αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν τον τρίτο διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη του ρυμουλκούμενου.

72f1d877 1 24Επίσης, την 1/2-8-2022 συνελήφθησαν, σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας  Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, οκτώ (8) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε έξι διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι στην αγροτική οδό Πέπλου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών εντόπισαν τον έναν διακινητή να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο έχοντας αναπτύξει ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ στη συνέχεια το όχημα εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε παρακείμενο αγροτεμάχιο. Όπως διαπιστώθηκε ο οδηγός – διακινητής μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες. Όλοι οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, το βράδυ στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν έναν ακόμη διακινητή, ο οποίος οδηγώντας    Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τέταρτη περίπτωση, το απόγευμα στον οικισμό Παγούρια Ροδόπης,  αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν έναν διακινητή διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην πέμπτη περίπτωση, το απόγευμα στην επαρχιακή οδό Ιάμπολης  – Καρυδιάς, οι ίδιοι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο διακινητές, διότι εντόπισαν τον έναν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο δεύτερος διακινητής με το οποίο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην έκτη περίπτωση, βραδινές ώρες της 1/2-8-2022, στην επαρχιακή οδό Κοσμίου – Ιτέας, οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν έναν ακόμη διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

3bcb61ba 6 31Ακόμη, την 2-8-2022, συνελήφθησαν σε περιοχές της Ροδόπης και της Δράμας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Δράμας, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι στον οικισμό Γρατινής Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το βράδυ στην επαρχιακή οδό Καλαμπακίου – Νικήσιανης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου στη θέα των αστυνομικών το ακινητοποίησε και διέφυγε μαζί με τους επιβαίνοντες σε παρακείμενη αγροτική περιοχή. Έπειτα από επιστάμενες έρευνες οι αστυνομικοί εντόπισαν τον οδηγό – διακινητή και έναν μη νόμιμο μετανάστη τον οποίο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα. Σημειώνεται ότι όπως προέκυψε το όχημα που οδηγούσε ο δράστης είχε δηλωθεί κλοπή την 2-8-202 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής. Επιπλέον ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

009bd25f 5 42Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.