Του Ηλία Προύφα.

Ζεύγος ελικοπτέρων Kiowa επιτηρεί από σήμερα στον ακριτικό Έβρο και συγκεκριμένα την περιοχή του ποταμού όπου βρίσκονται οι μονάδες της πρώτης γραμμής, τα φυλάκια και τα παρατηρητήρια του στρατού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kranosgr.com, λίγες ημέρες πριν την επίσημη έξοδο του γεωτρύπανου “Αμπντούλ Χαμίτ Χαν” στην ανατολική Μεσόγειο, και κάτω από άκρα μυστικότητα, δύο ελικόπτερα Kiowa, μεταφέρθηκαν στην Αλεξανδρούπολη προς ενίσχυση των εκεί δυνάμεων του Δ’ Σώματος Στρατού και σήμερα έγιναν ορατά από τους κατοίκους της περιοχής.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Διοικητή της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, ο οποίος έχοντας τη στήριξη και έγκριση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, έδωσε εντολή στον  Διοικητή της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, Ταξίαρχο Γιάννη Χειμαριό, για μετακίνηση των δύο ελικοπτέρων στον Έβρο.

3546ec75 888Έτσι από σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις της περιοχής, μετά και την αποστολή κομάντος από τον Στρατηγό Χουδελούδη, ενισχύονται ακόμη περισσότερο.

Η viral φράση του Στρατηγού Χουδελούδη τον περασμένο Ιούνιο στο πεδίο βολής ΑΣΚΟΣ-ΠΡΟΦΗΤΗΣ, την ώρα που γίνονταν παραβιάσεις στο Αιγαίο, “εμείς θα δείξουμε πράγματα που θέλουμε οι άλλοι να τα δουν. Αυτά που δεν θέλουν να πάθουν, θα τα δουν. Είμαστε εδώ και τους περιμένουμε!”, παραμένει επίκαιρη…

πηγή: kranosgr.com