Εν όψει των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σήμερα 28/7/2022 υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορίας 3 – κίτρινο χρώμα) στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης, στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, στο νησί της Θάσου, και στον βόρειο Έβρο, ενώ πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορίας 4 – πορτοκαλί χρώμα), στον νότιο Έβρο και στο νησί της Σαμοθράκης.

6c506cdd 220728Είναι δηλαδή πιθανό να εκδηλωθεί αυξημένος αριθμός πυρκαγιών, αρκετές από τις οποίες θα είναι δύσκολο να αντιμετωπισθούν όταν οι τοπικές συνθήκες είναι ευνοϊκές (μορφολογία εδάφους, τοπικοί άνεμοι, καύσωνας, κ.λπ.).

a0e935e1 1 pinakida nymfaiaΣύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ οι παρούσες καιρικές συνθήκες (τοπικοί άνεμοι, αυξημένη θερμοκρασία), αναμένεται να συνεχιστούν έως το τέλος της εβδομάδας, ενδεχομένως και το Σαββατοκύριακο.

Τούτων δοθέντων, μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενεργοποιήθηκε η απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για απαγόρευση διέλευσης και παραμονής στο δάσος της Νυμφαίας και στo δασύλιo Μέσης. 

cfd961c6 apagoreysi kykloforias nymfaias logo kindynoy pyrkagias 4 2

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στο 199 ή στο 112 και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε, καθώς και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπετε την πυρκαγιά.