Νύχτα αγωνίας αναμένεται να είναι και η αποψινή στον Έβρο, καθώς η πυρκαγιά της Δαδιάς που μαίνεται για έκτο 24ωρο έχει επεκταθεί στην περιοχή της Λευκίμης, και αν και δεν απειλεί το χωριό, συνεχίζει ανεξέλεγκτη να…καταπίνει το δάσος.

Δυστυχώς οι φόβοι επιβεβαιώνονται, αφού πλέον το πρόβλημα έχει μεταφερθεί στην περιοχή απέναντι από Φυλακτό και αριστερά από την Λευκίμη πίσω από τον Προβατώνα.

Μέχρι και το τελευταίο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, κυρίως ελικόπτερα, έκαναν συνεχείς ρίψεις νερού για να περιορίσουν την έκταση της φωτιάς και τα μέτωπα που υπήρχαν, όμως λόγω του εξαιρετικά δύσκολου ανάγλυφου της περιοχής, από τη στιγμή που δεν μπορούσαν να επέμβουν επίγειες δυνάμεις, η κατάσταση δεν ελέγχθηκε.

Αποφασίστηκε και ξεκίνησε άμεσα η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και η διαπλάτυνση των ελάχιστων υπαρχόντων, και μεταφέρθηκαν στην περιοχή στρατιωτικά μηχανήματα για τον σκοπό αυτό μιας και δεν υπήρχαν τέτοια μηχανήματα ιδιωτών.

Πάντως υπάρχει κίνδυνος αν η φωτιά φτάσει στις κεραίες της ΕΡΤ στη Λευκίμη και περάσει τα πολύ πυκνότερης βλάστησης με πεύκα, σημείο, η κατάσταση να γίνει ακόμα πιο επικίνδυνη απ’ ότι είναι τώρα.

Αυτή την στιγμή συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Έβρου, ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή και να αποφασιστούν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν τη νύχτα.

πηγή: evros-news.gr