Σε δήλωσή της η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τονίζει:

“Πανηγυρίζει ο κ. Χατζηδάκης για «ρεκόρ εξαμήνου» στην έκδοση νέων συντάξεων. Παραγνωρίζει, όμως, την αυτοθυσία των υπαλλήλων του υποστελεχωμένου ΕΦΚΑ, τους οποίους συστηματικά έχει απαξιώσει και στοχοποιήσει σε σχέση με τη διεκπεραίωση των αιτημάτων στις κύριες συντάξεις, και κυρίως, αποκρύπτει με αλχημείες την πραγματική εικόνα των εκκρεμών συντάξεων!

Συγκεκριμένα, ο κ.Χατζηδάκης:

  • Δεν συνυπολογίζει 20.000-25.000 κύριες συντάξεις εξωτερικού, και τις ανελαστικές, που είναι παγωμένες και δεν διεκπεραιώνονται λόγω έλλειψης προσωπικού.
  • “Μαγειρεύει” τα αναδρομικά που δικαιούνται οι συνταξιούχοι αλλοιώνοντας τη συνταξιοδοτική δαπάνη και τα ληξιπρόθεσμα του Δημοσίου.
  • Αποκρύπτει ότι με το υποτιθέμενο σύστημα των fast track συντάξεων χιλιάδες συντάξεις βγαίνουν με επιφυλάξεις και σημαντικά λάθη, με τους συνταξιούχους να λαμβάνουν μικρότερες παροχές από εκείνες που δικαιούνται.
  • Αποκρύπτει την εκτόξευση των εκκρεμοτήτων στις επικουρικές συντάξεις, που ξεπερνούν τις 125.000.

Οι συνταξιούχοι, όμως, που ζουν το συνεχιζόμενο δράμα των εκκρεμών συντάξεων, τον εμπαιγμό των αναδρομικών, και τη συνεχή συρρίκνωση των εισοδημάτων τους εξαιτίας των κυβερνητικών πολιτικών που ανατροφοδοτούν την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, γνωρίζουν πολύ καλά τις ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη και θα δώσουν τη δική τους  απάντηση στις εκλογές!”.