Απεβίωσε ο Καθηγητής Ποινικού Δικαίου της Νομικής Κομοτηνής, Στέφανος Παύλου

Απεβίωσε ο Καθηγητής Ποινικού Δικαίου της Νομικής Κομοτηνής, Στέφανος Παύλου.
Screenshot_2117

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών ο Στέφανος Παύλου, δικηγόρος, καθηγητής Ποινικού Δικαίου της Νομικής Κομοτηνής του ΔΠΘ, και μέλος της Επιστημονικής επιτροπής της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, η οποία και γνωστοποίησε τη θλιβερή είδηση αναφέροντας: “Μόλις πληροφορηθήκαμε με συντριβή τον απρόσμενο θάνατο του εκλεκτού συναδέλφου, καθηγητή Ποινικού Δικαίου της Νομικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και μέλους της Επιστημονικής επιτροπής της Ένωσης, Στέφανου Παύλου. Να είναι ελαφρύ το χώμα Στέφανε”.

Σε ψήφισμα που εξέδωσε ο Τομέας Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, του οποίου ο ίδιος διατελούσε Διευθυντής, αναφέρει:

“O Τομέας Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Διευθυντή του, Καθηγητή της Νομικής Σχολής ΔΠΘ Στέφανου Παύλου, εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη του για την απώλεια του φίλου και συναδέλφου, διακεκριμένου επιστήμονα, που με το ακαδημαϊκό του ήθος, την άριστη επιστημονική του κατάρτιση και τις άοκνες προσπάθειές του, προσέφερε τα μέγιστα στις ποινικές επιστήμες και συνέδραμε σημαντικότατα στην εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Τομέα μας. O Τομέας Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών συνήλθε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε:

  • να εκφράσει ο Καθηγητής Αριστοτέλης Χαραλαμπάκης, ως αρχαιότερος Καθηγητής του Τομέα, εκ μέρους των μελών του Τομέα, τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του αείμνηστου Καθηγητή,
  • να εκφωνήσει ο ίδιος τον επικήδειο στην εξόδιο ακολουθία,
  • τα μέλη του Τομέα να παραστούν στην κηδεία,
  • να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκ μέρους του Τομέα,
  • να δημοσιευτεί το παρόν Ψήφισμα”.

Απεβίωσε ο Καθηγητής Ποινικού Δικαίου της Νομικής Κομοτηνής, Στέφανος ΠαύλουΠοιός ήταν ο Στέφανος Παύλου

Γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης στο οποίο ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές στις Ποινικές Επιστήμες. Από το 1986 ήταν μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης υπηρετούσε από το 1989 έως και σήμερα. Έχοντας πλούσιο συγγραφικό έργο, διετέλεσε μεταξύ άλλων, μέλος: της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας από το 2007 μέχρι και τον Ιούνιο του 2009, της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Νόμου για την Νομιμοποίηση Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (2010), της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα (Επιτροπή Μανωλεδάκη, 2010–2012), της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (Επιτροπή Μαργαρίτη, 2013–2014), της Επιτροπής Κωδικοποίησης του Σχεδίου Π.Κ. (Επιτροπή Μαρκή, 2014), της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για τον Ποινικό Κώδικα (Επιτροπή Αργυρόπουλου, 2015-2019) που ολοκλήρωσε το έργο της και κατέληξε στη θέσπιση του Νέου Π.Κ. (ν. 4.619/2019), καθώς και της Αναθεωρητικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του Π.Κ. (ν. 4.637/2019). Υπό την ιδιότητα του Καθηγητή Νομικής διετέλεσε και μέλος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου Αγωγών Κακοδικίας και Μισθοδικείου την περίοδο 2017–2018.

Το inkomotini.news εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια την οικογένεια, στους οικείους, στους φίλους και στους συνεργάτες του εκλιπόντος.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood