ΣΥΡΙΖΑ: Κλιματικό έγκλημα ο νόμος της ΝΔ για τις περιοχές Natura

"Πέρυσι καταργήθηκε ο φορέας διαχείρισης στο εθνικό πάρκο Δαδιάς και  δυστυχώς βλέπουμε φέτος τα αποτελέσματα. Καταργήθηκαν από τη ΝΔ οι δασικοί χάρτες. Η κυβέρνηση το 2019 παρέλαβε ένα πρόγραμμα με 4.500 εργαζόμενους δασοπροστασίας και τους απέλυσε. Δεν ψήφισε το πόρισμα που φέραμε για την αναδιοργάνωση της πολιτικής προστασίας αλλά έφτιαξε μια δομή κενή".
5649567_0

“Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι έτοιμος να διεκδικήσει μια προοδευτική διακυβέρνηση από την πρώτη κάλπη που θα γίνει με απλή αναλογική και θα μπορεί να αποδώσει κυβέρνηση συνεργασίας”, διεμήνυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ Αργολίδας 102,3 FM χαρακτήρισε “χαμένη κάθε ημέρα με κυβέρνηση Μητσοτάκη” και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει “πολιτική πίεση και κοινωνική κινητοποίηση για την άμεση πολιτική αλλαγή”.

“Δεν μας το επιτρέπουν οι εξελίξεις να εφησυχάσουμε. Εξάλλου, δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το πότε θα πάει σε εκλογές. Αν θεωρήσει ότι υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας να πάει σε εκλογές, θα πάει”, τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος ενώ ερωτηθείς σχετικά με την…προτροπή του πρωθυπουργού σε δημοσιογράφους να πάνε διακοπές, επεσήμανε: “Κανονικά ο κ. Μητσοτάκης θα ήθελε σήμερα και αύριο να μην υπάρχει γενικά ενημέρωση γιατί ανακοινώνονται τα νέα τιμολόγια για το ρεύμα. Όπως κατέρρευσε το ψέμα με το power pass των 600 ευρώ, θα καταρρεύσει το ψέμα για κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, αφού θα ενσωματωθεί στα κυμαινόμενα τιμολόγια”.

Και πρόσθεσε: “Στην Ε.Ε. σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είμαστε η χώρα με τη μεγαλύτερη τιμολογιακή αύξηση στο ρεύμα για επιχειρήσεις και την 3η μεγαλύτερη για νοικοκυριά. Η βενζίνη εδώ είναι η πιο ακριβή, ο βασικός μισθός κάτω από τα επίπεδα του 2010, ενώ ο μέσος όρος των εργαζομένων που καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις είναι κάτω από 20%, όταν στην Ε.Ε. είναι στο 60%. Επιπλέον, τον 1ο μήνα της τουριστικής σεζόν παραιτήθηκαν πάνω από 5.000 άνθρωποι, και έχουμε πάνω από 50.000 κενά γιατί και στον τουρισμό η κυβέρνηση Μητσοτάκη φτιάχνει Μανωλάδες.”

“Η κοινωνική δυσαρέσκεια είναι πολύ αυξημένη και είναι δική μας ευθύνη να καταθέσουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα με βασικούς άξονες τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που γεννήθηκε εν μέσω πανδημίας και διαγραφή μέρους του, τη μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα – διότι από μια επιχείρηση που θα κλείσει θα ανοίξει ένας νέος κύκλος ανεργίας και το κράτος δεν θα εισπράξει τίποτα – τη μείωση των ΕΦΚ και τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής”, συμπλήρωσε και συνέχισε: “Με βάση τα επίσημα στοιχεία  το α’ πεντάμηνο τα κρατικά έσοδα ήταν αυξημένα κατά 3,5 δισ. ευρώ. Εν μέσω ακραίου πληθωρισμού. Τι δείχνει αυτό; Ότι η κυβέρνηση συμμετέχει κανονικά στη λεηλασία της κοινωνίας”.

Στη συνέχεια ο Νάσος Ηλιόπουλος απάντησε για το Εθνικό Σχέδιο που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. “Πρόληψη, ενίσχυση της πυροσβεστικής και δασοπροστασίας, αναδιοργάνωση της πολιτικής προστασίας και νέο θεσμικό πλαίσιο είναι οι προτάσεις μας”, είπε, και χαρακτήρισε “κλιματικό έγκλημα το ν/σ της ΝΔ που διαλύει την προστασία των περιοχών Natura” εξηγώντας: “Πέρυσι καταργήθηκε ο φορέας διαχείρισης στο εθνικό πάρκο Δαδιάς και  δυστυχώς βλέπουμε φέτος τα αποτελέσματα. Καταργήθηκαν από τη ΝΔ οι δασικοί χάρτες. Η κυβέρνηση το 2019 παρέλαβε ένα πρόγραμμα με 4.500 εργαζόμενους δασοπροστασίας και τους απέλυσε. Δεν ψήφισε το πόρισμα που φέραμε για την αναδιοργάνωση της πολιτικής προστασίας αλλά έφτιαξε μια δομή κενή”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood