Σε μια λιτή τελετή, λόγω των έκτακτων συνθηκών στις οποίες βρίσκεται η χώρα, τιμήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η συμπλήρωση 48 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Σύντομη ομιλία εκφώνησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με την τιμητική παρουσία αγωνιστών του αντιδικτακτορικού αγώνα.
Το παρών έδωσε και ο Βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, σημειώνοντας:
“Παραβρέθηκα στη δεξίωση της Προέδρου της Δημοκρατίας για την 48η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Είναι μια στιγμή μοναδική στη νεότερη ιστορία μας, που σηματοδότησε το πέρασμα από τη δικτατορία, την απολυταρχία και την κατάλυση των θεσμών, στο πιο σταθερό και φιλελεύθερο πολίτευμα που γνώρισε ο τόπος από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Ασφαλώς η ποιότητα της Δημοκρατίας έχει πάντα περιθώρια βελτίωσης, μέσα σε πρωτόγνωρες κοινωνικές συνθήκες που δημιουργεί το ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον και οι μεγάλες οικονομικές ανισότητες στο εσωτερικό. Είχα την ευκαιρία και την τιμή να συνομιλήσω με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που πρόσφατα με δέχθηκε στο γραφείο της. Παράλληλα, στον πυρήνα των συζητήσεών μου, βρέθηκαν, η Θράκη και οι προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας σε μια δύσκολη στιγμή με τη φωτιά να καίει τον εθνικό δρυμό της Δαδιάς στον Έβρο, τόσο με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, όσο και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, καθώς και με πλήθος υπουργών και παραγόντων της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου που παραβρέθηκαν στη δεξίωση”.