Καίρια ερωτήματα από τον Απ. Ιωάννου για τα προβλήματα υδροδότησης της Μαρώνειας και άλλων οικισμών

Εν όψει των σημαντικών προβλημάτων στην υδροδότηση της Μαρώνειας, ο επικεφαλής της παράταξης “Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών” του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών, Απόστολος Ιωάννου, απευθύνει προς τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή σειρά ερωτημάτων.
291738759_1081910339104143_5526098036353048901_n (1)

Εν όψει των σημαντικών προβλημάτων στην υδροδότηση της Μαρώνειας, ο επικεφαλής της παράταξης “Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών” του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών, Απόστολος Ιωάννου, απευθύνει προς τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή σειρά ερωτημάτων:

“Τα τελευταία ιδιαίτερα σοβαρά και άκρως ανησυχητικά συμβάντα, χρήζουν άμεσης παρέμβασης και οριστικής λύσης.

Η ανεπαρκής υδροδότηση της Μαρώνειας δεν είναι έκτακτο ή αιφνίδιο γεγονός. Τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρεί συνεχώς και περισσότερο τους κατοίκους της και τους εποχιακούς επισκέπτες–τουρίστες που αυξάνονται κατά πολύ τους θερινούς μήνες. Καλή και φιλότιμη η προσπάθεια των τοπικών αντιδημάρχων, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

  1. Γιατί, όμως, ο δήμαρχος, δεν προχώρησε στην ολοκλήρωση δύο νέων υδρευτικών γεωτρήσεων παρ’ όλο που δεσμεύτηκαν αντίστοιχα χρήματα στους δύο προηγούμενους προϋπολογισμούς;
  2. Γιατί δεν ολοκληρώθηκε η προμήθεια και εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, παρ’ όλο που οι γεωτρήσεις είχαν επάρκεια νερού και κρίθηκαν κατάλληλες για υδρευτική χρήση;
  3. Γιατί δεν ολοκληρώνεται η προμήθεια και εγκατάσταση του αγωγού μεταφοράς πόσιμου νερού στη δεξαμενή που εγκαταστάθηκε στον Πλατανίτη (και παραμένει κενή), προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του παραλιακού μετώπου και να εκτονωθεί το πρόβλημα στον οικισμό ώστε να αποκτήσει μια σχετική αυτονομία; (υπάρχει δεσμευμένη πίστωση 35.000€).

Αν όλα τα παραπάνω τα ολοκλήρωνε η δημοτική αρχή, καθώς είχε τις ομόφωνες αποφάσεις των συμβούλων του δημοτικού συμβουλίου, σήμερα δεν θα μιλούσαμε για συνεχείς διακοπές νερού, για σοβαρά προβλήματα στις ξενοδοχειακές μονάδες, για δυσφήμιση του πλέον δημοφιλούς τουριστικού προορισμού του Δήμου μας, και τελικά για στέρηση του πιο πολύτιμου κοινωνικού αγαθού που έχει υποχρέωση να παρέχει ο Δήμος στους κατοίκους του.

Συνέχεια όμως προβλημάτων υδροδότησης, στους περισσότερους οικισμούς του Δήμου. Το είχαμε επισημάνει με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο σε δελτίο τύπου της Ανεξάρτητης Κοινωνίας Πολιτών.

Οικισμός Ισάλου: Συνεχής και πολύωρες, καθημερινές διακοπές νερού

  • Γιατί δεν συμμετέχει η ΕΤΒΑ με παροχή νερού στον υδατόπυργο του κεντρικού υδραγωγείου στον Βάκο; Υπάρχει κάποιο πρόβλημα συνεργασίας που δεν το γνωρίζουμε;
  • Γιατί δεν ολοκληρώνουν το αυτόνομο δίκτυο μεταφοράς νερού που είχε εκτελεστεί πριν δέκα χρόνια από την “αποτυχημένη” κατά τον κ. δήμαρχο διοίκηση Ιωαννάκη, το οποίο είναι κατά 99% έτοιμο να υδροδοτήσει και να καταστήσει αυτόνομο τον οικισμού του Ισάλου, ώστε να έχουν επάρκεια τα υπόλοιπα τρία χωριά της κοινότητας Αμαράντων που υδρεύονται από την ίδια γεώτρηση; (πρόβλημα εμφανίζεται σε μικρότερο βαθμό και στον οικισμό Αμαράντων).
  • Γιατί ακύρωσε την εγκεκριμένη μελέτη ανόρυξης υδρευτικής γεώτρησης στο Χαμηλό με ψηφισμένη και εγκεκριμένη πίστωση 40.000€, ώστε να λύσει οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης του Χαμηλού αλλά και του διπλανού οικισμού του Βελκίου, καθώς οι κάτοικοί του είναι πλέον ένα βήμα πριν την υποβολή αιτήματος για βοήθεια στις δικαστικές αρχές, προκειμένου να λύσουν προβλήματα πολυήμερων διακοπών παροχής νερού;

Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε “μάντεις κακών”, δυστυχώς η οποιαδήποτε ενδεχόμενη βλάβη θα βρει απροετοίμαστο τον Δήμο μας καθώς τα περισσότερα δίκτυα και ο μηχανολογικός εξοπλισμός είναι παλιά, ενώ πλέον τα αντίστοιχα ταμειακά διαθέσιμα για επισκευή-συντήρηση υδρευτικού δικτύου και εξοπλισμού είναι μηδενικά”.

Καίρια ερωτήματα από τον Απ. Ιωάννου για τα προβλήματα υδροδότησης της Μαρώνειας και άλλων οικισμών

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood