Ο Δήμος Κομοτηνής παρέχει κλιματιζόμενη αίθουσα εν όψει καύσωνα

O Δήμος Κομοτηνής μετά την έκδοση του σημερινού (22/7/2022) Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εν όψει της προβλεπόμενης σταδιακά ανόδου της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες, συμβάλλει στη συνολική προσπάθεια για την οργάνωση και διάθεση κλιματιζόμενων/δροσερών χώρων για το κοινό.
a7f717e6-3322-4d37-b1a9-76a53dca39c3

O Δήμος Κομοτηνής μετά την έκδοση του σημερινού (22/7/2022) Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εν όψει της προβλεπόμενης σταδιακά ανόδου της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες, συμβάλλει στη συνολική προσπάθεια για την οργάνωση και διάθεση κλιματιζόμενων/δροσερών χώρων για το κοινό.

Συγκεκριμένα:

  • Καθορίζει ως χώρο φιλοξενίας του κοινού για την αποφυγή των επιπτώσεων από τον καύσωνα, την κλιματιζόμενη αίθουσα του Β΄ ΚΑΠΗ Κομοτηνής στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου, στην οδό Γρ. Μαρασλή 1 (παραπλεύρως ξενοδοχείου Ανατόλια).
  • Ορίζει υπεύθυνη για τον συντονισμό και τις απαιτούμενες δράσεις για την προστασία του κοινού από τις υψηλές θερμοκρασίες, για το διάστημα από 23/7/2022 έως 25/7/2022, την Κωνσταντινιά Ευσταθίου, Προϊσταμένη του Β΄ ΚΑΠΗ Κομοτηνής, με αναπληρώτρια τη Μαρία Μερέτη, Προϊσταμένη Διεύθυνσης του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής (κινητό: 6946796063). Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2531083981.
  • Εφιστά την προσοχή στο κοινό και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες (με αναπνευστικές, καρδιαγγειακές παθήσεις, κ.λπ.), προς αποφυγή δυσάρεστων για την υγεία τους επιπτώσεων, και ζητά να προσέρχονται στο Β΄ ΚΑΠΗ όπου Θα βρουν ένα δροσερό και ευχάριστο περιβάλλον.
  • Καλεί όλους τους πολίτες και ειδικά τους ηλικιωμένους, τους ασθενείς και τους γονείς/κηδεμόνες βρεφών, να λαμβάνουν υπ’ όψη τα Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης Καιρού για να προφυλάσσονται από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και στον λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

  • Σύμφωνα με το σημερινό (22/7/2022) Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

“Οι θερμές αέριες μάζες από τη δυτική Ευρώπη και τις ακτές της βόρειας Αφρικής που κινούνται προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι κυρίως η δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα, καθώς και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από το Σάββατο 23 έως και τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, κι ενώ οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας αρχικά δεν θα είναι ιδιαίτερα υψηλές, οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν ως εξής:
α. Στα ηπειρωτικά προβλέπονται θερμοκρασίες περί τους 39-40 βαθμούς Κελσίου, ενώ λόγω τοπικών συνθηκών (μικροκλίμα, καταβάτες άνεμοι) και ειδικότερα σε περιοχές στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας που δεν επηρεάζονται από θαλάσσιες αύρες, η θερμοκρασία θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη (41-42 βαθμούς Κελσίου). Συγκεκριμένα, θα επηρεαστούν περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου.
β. Στα νησιά του Ιονίου, στα Δωδεκάνησα και στη νότια Κρήτη προβλέπονται θερμοκρασίες περί τους 35-37 βαθμούς Κελσίου.
γ. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα προβλέπονται θερμοκρασίες περί τους 33-35 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, παρ’ όλο που αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη 26 Ιουλίου στα ανατολικά ηπειρωτικά, οι μέγιστες καθώς και οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας στις πεδινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς, θα διατηρηθούν έως και την Πέμπτη 28 Ιουλίου σε υψηλά επίπεδα”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood