Στη Βουλή από τον Χαρίτου το υπόμνημα του Συλλόγου Λογιστών Ροδόπης για παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων ως τις 30/9

Στη Βουλή από τον Χαρίτου το υπόμνημα του Συλλόγου Λογιστών Ροδόπης για παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων ως τις 30/9.
Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου (29)

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Χαρίτου ζητά να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30/9/2022, με βάση το υπόμνημα του Συλλόγου Λογιστών Ροδόπης, που κατέθεσε  στον Υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.

Στην αναφορά γίνεται λόγος ότι έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο όγκος των εργασιών των λογιστών και των φοροτεχνικών λόγω της λειτουργίας νέων πλατφορμών. Όπως υπογραμμίζουν, εργάζονται από την έναρξη της πανδημίας και μέχρι σήμερα με εξαντλητικούς ρυθμούς προκειμένου οι φορολογούμενοι να αξιοποιήσουν τα προγράμματα που ανακοινώνονται από τη πλευρά της πολιτείας. Γεγονός που δεν τους επιτρέπει ως επαγγελματίες να συντάξουν και να υποβάλουν έγκαιρα τις φορολογικές  δηλώσεις του 2021, πράγμα που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στους ίδιους τους φορολογούμενους αφού θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα και με προσαυξήσεις για  καθυστερήσεις που δεν προκάλεσαν οι ίδιοι.

Ο βουλευτής Ροδόπης ζητά με αναφορά του από την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Οικονομικών να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30/9/2022.

Η Κοινοβουλευτική Αναφορά του κ. Χαρίτου:

“Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «Να παραταθεί η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων έως τις 30/9/2022»

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου καταθέτει προς τον Υπουργό Οικονομικών ως αναφορά  το υπόμνημα του Συλλόγου Λογιστών Ροδόπης, με το οποίο ζητούν να δοθεί νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων τουλάχιστον έως το τέλος του Σεπτέμβρη του 2022, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν.

Στο ψήφισμα σημειώνουν ότι τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο όγκος των εργασιών τους λόγω της λειτουργίας νέων πλατφορμών. Όπως υπογραμμίζουν οι λογιστές και φοροτεχνικοί εργάζονται από την έναρξη της πανδημίας και μέχρι σήμερα με εξαντλητικούς ρυθμούς προκειμένου οι φορολογούμενοι να αξιοποιήσουν τα προγράμματα που ανακοινώνονται από τη πλευρά της πολιτείας. Γεγονός που δεν τους επιτρέπει ως επαγγελματίες  να συντάξουν και να υποβάλουν έγκαιρα τις φορολογικές  δηλώσεις  του 2021, πράγμα που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στους ίδιους τους φορολογούμενους  αφού θα επιβαρυνθούν  με πρόστιμα και με προσαυξήσεις για  καθυστερήσεις που δεν προκάλεσαν οι ίδιοι.

Επισυνάπτεται  το υπόμνημα

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά”.   

ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ

Στη Βουλή από τον Χαρίτου το υπόμνημα του Συλλόγου Λογιστών Ροδόπης για παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων ως τις 30/9 Στη Βουλή από τον Χαρίτου το υπόμνημα του Συλλόγου Λογιστών Ροδόπης για παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων ως τις 30/9 Στη Βουλή από τον Χαρίτου το υπόμνημα του Συλλόγου Λογιστών Ροδόπης για παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων ως τις 30/9

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood