Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Χαρίτου ζητά να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30/9/2022, με βάση το υπόμνημα του Συλλόγου Λογιστών Ροδόπης, που κατέθεσε  στον Υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.

Στην αναφορά γίνεται λόγος ότι έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο όγκος των εργασιών των λογιστών και των φοροτεχνικών λόγω της λειτουργίας νέων πλατφορμών. Όπως υπογραμμίζουν, εργάζονται από την έναρξη της πανδημίας και μέχρι σήμερα με εξαντλητικούς ρυθμούς προκειμένου οι φορολογούμενοι να αξιοποιήσουν τα προγράμματα που ανακοινώνονται από τη πλευρά της πολιτείας. Γεγονός που δεν τους επιτρέπει ως επαγγελματίες να συντάξουν και να υποβάλουν έγκαιρα τις φορολογικές  δηλώσεις του 2021, πράγμα που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στους ίδιους τους φορολογούμενους αφού θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα και με προσαυξήσεις για  καθυστερήσεις που δεν προκάλεσαν οι ίδιοι.

Ο βουλευτής Ροδόπης ζητά με αναφορά του από την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Οικονομικών να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30/9/2022.

Η Κοινοβουλευτική Αναφορά του κ. Χαρίτου:

“Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «Να παραταθεί η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων έως τις 30/9/2022»

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου καταθέτει προς τον Υπουργό Οικονομικών ως αναφορά  το υπόμνημα του Συλλόγου Λογιστών Ροδόπης, με το οποίο ζητούν να δοθεί νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων τουλάχιστον έως το τέλος του Σεπτέμβρη του 2022, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν.

Στο ψήφισμα σημειώνουν ότι τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο όγκος των εργασιών τους λόγω της λειτουργίας νέων πλατφορμών. Όπως υπογραμμίζουν οι λογιστές και φοροτεχνικοί εργάζονται από την έναρξη της πανδημίας και μέχρι σήμερα με εξαντλητικούς ρυθμούς προκειμένου οι φορολογούμενοι να αξιοποιήσουν τα προγράμματα που ανακοινώνονται από τη πλευρά της πολιτείας. Γεγονός που δεν τους επιτρέπει ως επαγγελματίες  να συντάξουν και να υποβάλουν έγκαιρα τις φορολογικές  δηλώσεις  του 2021, πράγμα που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στους ίδιους τους φορολογούμενους  αφού θα επιβαρυνθούν  με πρόστιμα και με προσαυξήσεις για  καθυστερήσεις που δεν προκάλεσαν οι ίδιοι.

Επισυνάπτεται  το υπόμνημα

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά”.   

ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ

5509dd5a epistoli syllogos logiston nrodopis page 0001 8b885307 epistoli syllogos logiston nrodopis page 0002 ae1781df epistoli syllogos logiston nrodopis page 0003