Ενημέρωση για την ανακύκλωση στην παραλιακή ζώνη, από Δήμο Κομοτηνής & Οικολογική Ομάδα Ροδόπης

Ενημέρωση για την ανακύκλωση στην παραλιακή ζώνη, από Δήμο Κομοτηνής & Οικολογική Ομάδα Ροδόπης.
DSC06102

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Κομοτηνής ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης να ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες αναψυκτηρίων-καντινών της παραλιακής ζώνης Φαναρίου–Αρωγής και Μέσης για την ανακύκλωση στους μπλε κάδους που τοποθετήθηκαν από πέρυσι.

Σήμερα το πρωί ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Συντονισμού και Καθημερινότητας, Κίμων Λεχούδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Οικολογικής Ομάδας, Ανέστης Στρατιάδης, μαζί με την Περιβαλλοντολόγο-μέλος της Οικολογικής Ομάδας, Θεοδοσία Δραγουμάνη, επισκέφθηκαν τα αναψυκτήρια-καντίνες σε Μέση, Αρωγή και Φανάρι και μίλησαν με τους υπεύθυνους.

Αφενός ζήτησαν τη γνώμη τους για τον απολογισμό της περσινής αλλά και της φετινής σεζόν μέχρι τώρα σε σχέση με την ανταπόκριση των πελατών τους αλλά και τη δική τους συμβολή. Αφετέρου έγινε σύγκριση του 2021 με το 2022 ως προς το αν βελτιώθηκε η κατάσταση.

Οι περισσότεροι διαπίστωσαν ότι η κατάσταση είναι βελτιωμένη, με τη θετική παρατήρηση ότι στους μπλε κάδους ρίχνουν ανακυκλώσιμα υλικά και κάτοικοι από τον οικισμό της Μέσης, γεγονός που δείχνει το ενδιαφέρον τους να παίξουν ενεργό ρόλο.

Τα μέλη της Οικολογικής Ομάδας έδωσαν έμφαση στην ανακύκλωση του μεταλλικού κουτιού των αναψυκτικών που ευρέως καταναλώνονται τους θερινούς μήνες και εξήγησαν ότι πρέπει να πετιούνται στην ανακύκλωση άδεια και συμπιεσμένα, όπως ακριβώς τα μπουκάλια του νερού κι ότι δεν είναι υποχρεωτικό να ξεπλένονται.

Τονίστηκε, τόσο από την πλευρά των μελών της Οικολογικής Ομάδας όσο και του Αντιδημάρχου, ότι είναι βασικός ο ρόλος των πελατών στην ανακύκλωση, οι οποίοι ειδικά τα Σαββατοκύριακα που επικρατεί το αδιαχώρητο, στην πλειοψηφία τους δεν διαχωρίζουν τα υλικά.

Οι επαγγελματίες ανέφεραν ότι από την πλευρά τους, κυρίως τις καθημερινές, καταβάλουν προσπάθειες να ανακυκλώνουν, ανάλογα και με τον φόρτο εργασίας, εξηγώντας ότι ειδικά τα γυάλινα μπουκάλια μπύρας που δεν επιστρέφονται τα ανακυκλώνουν όπως επίσης τις συσκευασίες, πλαστικές και χάρτινες. Πρόσθεσαν ότι το προσωπικό είναι ενήμερο αλλά είναι δύσκολο να αδειάζουν τα μπουκάλια του νερού που οι πελάτες αφήνουν μισογεμάτα.

Το εγχείρημα του Δήμου Κομοτηνής και της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης αντιμετωπίστηκε θετικά από τους επαγγελματίες οι οποίοι μετά λύπης τους διαπιστώνουν ότι υπάρχουν μεγάλες «απώλειες» στη διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών, όχι μόνο από τους Έλληνες αλλά σε μεγάλο βαθμό και από τους ξένους επισκέπτες των ακτών μας, οι οποίοι στις χώρες τους σέβονται απόλυτα τη νομοθεσία.

Επίσης, από την πλευρά της Οικολογικής Ομάδας και του Δήμου Κομοτηνής τονίστηκε ότι είναι στη διάθεση των επαγγελματιών για όποιο πρόβλημα προκύψει σε σχέση με τη ροή της ανακύκλωσης.

Ενημέρωση για την ανακύκλωση στην παραλιακή ζώνη, από Δήμο Κομοτηνής & Οικολογική Ομάδα Ροδόπης Ενημέρωση για την ανακύκλωση στην παραλιακή ζώνη, από Δήμο Κομοτηνής & Οικολογική Ομάδα Ροδόπης Ενημέρωση για την ανακύκλωση στην παραλιακή ζώνη, από Δήμο Κομοτηνής & Οικολογική Ομάδα Ροδόπης Ενημέρωση για την ανακύκλωση στην παραλιακή ζώνη, από Δήμο Κομοτηνής & Οικολογική Ομάδα Ροδόπης Ενημέρωση για την ανακύκλωση στην παραλιακή ζώνη, από Δήμο Κομοτηνής & Οικολογική Ομάδα Ροδόπης Ενημέρωση για την ανακύκλωση στην παραλιακή ζώνη, από Δήμο Κομοτηνής & Οικολογική Ομάδα Ροδόπης Ενημέρωση για την ανακύκλωση στην παραλιακή ζώνη, από Δήμο Κομοτηνής & Οικολογική Ομάδα Ροδόπης Ενημέρωση για την ανακύκλωση στην παραλιακή ζώνη, από Δήμο Κομοτηνής & Οικολογική Ομάδα Ροδόπης Ενημέρωση για την ανακύκλωση στην παραλιακή ζώνη, από Δήμο Κομοτηνής & Οικολογική Ομάδα Ροδόπης Ενημέρωση για την ανακύκλωση στην παραλιακή ζώνη, από Δήμο Κομοτηνής & Οικολογική Ομάδα Ροδόπης Ενημέρωση για την ανακύκλωση στην παραλιακή ζώνη, από Δήμο Κομοτηνής & Οικολογική Ομάδα Ροδόπης

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood