Ο Δήμος Κομοτηνής μέσω της Αντιδημαρχίας Τουρισμού συμμετέχει στο σημαντικό εγχείρημα της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας, αυτό της προκήρυξης του Πανελλήνιου διαγωνισμού με θέμα «Τοπολατρεία, μια ιστορία αγάπης για τον τόπο μου».

Η φιλοσοφία, οι όροι και οι προϋποθέσεις του διαγωνισμού έχουν ως εξής:

Εάν πιστεύετε ότι μπορείτε με τρεις φωτογραφίες – ακόμα και του κινητού σας – να πείσετε μια επιτροπή δημιουργών ότι η δική σας αγάπη προβάλλει πειστικότερα, καλύτερα και εντυπωσιακότερα τον τόπο σας, τότε έχετε πολλές πιθανότητες να είστε εκείνη ή εκείνος που θα κληθεί να δημιουργήσει, δηλαδή να γράψει το πλήρες σενάριο και να σκηνοθετήσει ένα promo (διαφημιστικό τρίλεπτης διάρκειας) σε παραγωγή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, με τίτλο ΤΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ, ώστε να αναδειχθεί η ιδιαιτερότητα του τόπου σας και η μεγάλη αγάπη σας για αυτόν.

Στόχος σας πρέπει να είναι να κινήσετε το ενδιαφέρον, τόσο των Ελλήνων, όσο και των αλλοδαπών, ώστε να επισκεφθούν τον τόπο σας ή να θελήσουν να μάθουν την ιστορία του.

Εάν λοιπόν πιστεύετε ότι αγαπάτε τον τόπο σας και μπορείτε να προβάλλετε την αγάπη σας αυτή σε ένα φιλμάκι διάρκειας τριών λεπτών, τότε κακώς δεν έχετε ήδη βγει στους δρόμους και τις πλατείες, στα βουνά και στα λαγκάδια, στη θάλασσα και στα ποτάμια, για να γυρέψετε τα ιδιαίτερα εκείνα στιγμιότυπα, τις υπέροχες εκείνες εικόνες που κατά τη γνώμη σας καθιστούν τον τόπο σας μοναδικό.

Θέματα πρωτότυπα, ιδιαίτερα, που θα παρουσιάσετε ως ιστορία (από μία έως τρεις σελίδες το πολύ), και θα συνοδεύετε με τρεις – το πολύ – όμορφες και ξεχωριστές φωτογραφίες του τόπου σας (της προσωπικότητας ή της ιστορίας), τον οποίον και θα αναφέρετε, καθώς επίσης και τη χρονολογία λήψης των φωτογραφιών, εάν δεν είναι σύγχρονες. Του τόπου όπου γεννηθήκατε και περάσατε τα παιδικά σας ή εφηβικά σας χρόνια, του τόπου όπου ζείτε σήμερα και έχετε δημιουργήσει την οικογένειά σας, ακόμα και του τόπου των προγόνων σας.

Η πρότασή σας θα εξεταστεί από διαφορετικές επιτροπές, καθώς μία επιτροπή θα κρίνει την ιστορία σας και μια άλλη θα κρίνει το περιεχόμενο των φωτογραφιών σας (προσοχή στην εικαστική και αισθητική προσέγγισή σας, θα επηρεάσει τις αποφάσεις).

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν συμμετοχή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Να πραγματοποιηθεί η κατοχύρωση σεναρίου στην ΕΣΕ (τύπος έργου: Ντοκιμαντέρ-Τοπολατρεία), στη διεύθυνση: https://senariografoi.gr/gr/screenplays/screenplays-registration/

Βήμα 2: Με τον κωδικό κατοχύρωσης να δηλώσετε συμμετοχή στον σχετικό διαγωνισμό (Διαγωνισμός Ντοκιμαντέρ «Τοπολατρεία»): https://senariografoi.gr/gr/screenplays/contests

Στην ειδική περίπτωση που η πληρωμή της κατοχύρωσης (25 ευρώ+ΦΠΑ 24% = 31 ευρώ) δεν δύναται να γίνει με οποιαδήποτε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, μπορεί να γίνει με κατάθεση στην τράπεζα Πειραιώς (αριθμ. λογ. IBAN GR5701718390006839133385616). Σχετικά με αυτή τη διαδικασία επικοινωνήστε στη διεύθυνση info@senariografoi.gr.

Για πλήρη ενημέρωση επισκεφθείτε τον ιστότοπο https://senariografoi.gr/ και για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε με το e-mail: info@senariografoi.gr.

Αναλυτικές πληροφορίες και όροι διαγωνισμού, στο: https://senariografoi.gr/gr/news/stories/i1506/»