Θράκες Κομοτηνής και Ηπειρώτες Ροδόπης συμμετείχαν στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού Κατσικά Ιωαννίνων

Θράκες Κομοτηνής και Ηπειρώτες Ροδόπης συμμετείχαν στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού Κατσικά Ιωαννίνων.
IMG-78d0d08a977b90514c20f93fcfa67203-V

Τα τελευταία δύο χρόνια μας δίδαξαν την σημασία των…«ασήμαντων»· τη βόλτα στη γειτονιά, τα κοντινά ταξίδια στην Ελλάδα και όχι στο «πολυπόθητο εξωτερικό», την κανονική επαφή – όχι την τηλεφωνική ή την ηλεκτρονική – με τους δικούς μας ανθρώπους.

Έτσι, για τον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο Θρακών Κομοτηνής, το φετινό ταξίδι του καλοκαιριού δεν περιελάμβανε κάποιον…εξωτικό προορισμό, ούτε κάποιο φανταχτερό διεθνές φεστιβάλ σε ευρωπαϊκή μεγαλούπολη, παρά ένα ταπεινό ταξίδι, χωρίς φανφάρες, σε ένα χωριό δίπλα στα Ιωάννινα.

Προσκεκλημένος μαζί με τον Σύλλογο Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης «Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων», από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατσικά, στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού που διοργανώνεται στην περιοχή, ο ΠΧΣΘΚ συμμετείχε σε ένα φεστιβάλ μακριά από αχανείς πίστες, από περίτεχνους φωτισμούς και σκηνικά. Μια εκδήλωση δουλεμένη από ανθρώπους με μεράκι, φιλόξενους και χαμογελαστούς, πραγματικούς οικοδεσπότες.

Τούτη η πρόσκληση, λοιπόν, υπήρξε η αφορμή ενός τριήμερου ταξιδιού πλούσιου σε εικόνες και ήχους. Ακόμη και για όσους είχαν χιλιοεπισκεφθεί τα Γιάννενα, αυτό το ταξίδι έκρυβε κάτι, όπως την ξενάγηση στο νησάκι της Παμβώτιδος από τον ίδιο τον δημιουργό του Μουσείου Αλή Πασά & Επαναστατικής περιόδου ή το σπήλαιο του Περάματος.

Οι Θράκες αποχαιρέτησαν τα Ιωάννινα με ένα γλέντι ψυχής και σώματος, έχοντας σαν εικόνα όλη την πόλη, σαν καρτ-ποστάλ, με τη γαλάζια ποδιά της.

Θράκες Κομοτηνής και Ηπειρώτες Ροδόπης συμμετείχαν στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού Κατσικά Ιωαννίνων Θράκες Κομοτηνής και Ηπειρώτες Ροδόπης συμμετείχαν στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού Κατσικά Ιωαννίνων Θράκες Κομοτηνής και Ηπειρώτες Ροδόπης συμμετείχαν στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού Κατσικά Ιωαννίνων Θράκες Κομοτηνής και Ηπειρώτες Ροδόπης συμμετείχαν στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού Κατσικά Ιωαννίνων Θράκες Κομοτηνής και Ηπειρώτες Ροδόπης συμμετείχαν στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού Κατσικά Ιωαννίνων Θράκες Κομοτηνής και Ηπειρώτες Ροδόπης συμμετείχαν στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού Κατσικά Ιωαννίνων Θράκες Κομοτηνής και Ηπειρώτες Ροδόπης συμμετείχαν στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού Κατσικά Ιωαννίνων Θράκες Κομοτηνής και Ηπειρώτες Ροδόπης συμμετείχαν στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού Κατσικά Ιωαννίνων Θράκες Κομοτηνής και Ηπειρώτες Ροδόπης συμμετείχαν στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού Κατσικά Ιωαννίνων Θράκες Κομοτηνής και Ηπειρώτες Ροδόπης συμμετείχαν στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού Κατσικά Ιωαννίνων Θράκες Κομοτηνής και Ηπειρώτες Ροδόπης συμμετείχαν στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού Κατσικά Ιωαννίνων Θράκες Κομοτηνής και Ηπειρώτες Ροδόπης συμμετείχαν στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού Κατσικά Ιωαννίνων

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood