Χαρίτου από Ίασμο: “Η τοπική ιστορία μας διδάσκει…”

"Να μην επιτρέπουμε από τη μία να αμφισβητούν την ιστορία αυτού του τόπου, τις παραδόσεις του και τους θεσμικούς φορείς που τα εκπροσωπούν. Ούτε από την άλλη να επιτρέπουμε σε εξωθεσμικούς παράγοντες να παρεμβαίνουν ανοιχτά για να επηρεάσουν τα τοπικά πράγματα".
293957420_1088614618729516_2599611037185574170_n

Στις εκδηλώσεις “Προφήτης Ηλίας 2022” που διοργανώνει και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου, προσκλήθηκε και παρέστη ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου.

Χθες, μετά το τέλος της χορευτικής παράστασης των τμημάτων παραδοσιακών χορών του συλλόγου στο Μουσείο Αγροτικής & Πολιτιστικής Κληρονομιάς, οι διοργανωτές κάλεσαν στο βήμα για να απευθύνουν χαιρετισμό, τον Μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα και τον κ. Χαρίτου.

Ο Επίσκοπος συνεχάρη τον σύλλογο για το σημαντικό έργο του και την καθιέρωση των εκδηλώσεων του Προφήτη Ηλία οι οποίες αφενός κρατούν ζωντανές τις τοπικές παραδόσεις και τις μεταλαμπαδεύουν στις επόμενες γενιές, και αφετέρου συμβάλλουν στην ανάδειξη και στην επισκεψιμότητα της περιοχής, ενώ ευχήθηκε χρόνια πολλά στους εορτάζοντες, στις εορτάζουσες, και σε όλους και όλες τις κατοίκους του Ιάσμου, εν ειρήνη, ομονοία και ατομική και συλλογική προκοπή και ευημερία.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Βουλευτής, που αφού συνεχάρη με θερμά λόγια όλους τους συμμετέχοντες στο χορευτικό δρώμενο, σημείωσε οτι «ο Ίασμος και σήμερα σε δύσκολους καιρούς, με όσα βιώνει η κοινωνία, δεν παύει να μας εκπλήσσει ευχάριστα».

Συνέχισε, δε, επισημαίνοντας πως είναι δεδομένος ο ανεκτίμητος ρόλος του Πολιτιστικού Συλλόγου στα πολιτιστικά πράγματα της περιοχής με τις πολύμορφες δράσεις που αναπτύσσει και τις οποίες είχε την ευκαιρία να προβάλλει σε πανελλαδική εμβέλεια και μέσα από τη Βουλή, έχοντας την υποστήριξη όλων μας”.

Απευθυνόμενος στο πλήθος των παρευρισκομένων, υπογράμμισε με νόημα οτι “οφείλουμε να θυμόμαστε οτι αυτός ο τόπος έχει βαριά ιστορία, όπως και ιστορία αρμονικής συμβίωσης μεταξύ όλων ανεξαιρέτως των πολιτών, με σεβασμό στη διαφορετικότητα“, πρόσθεσε με έμφαση οτι “το χριστιανικό στοιχείο ήταν πάντα ο σταθεροποιητικός παράγοντας, το συνεκτικό στοιχείο της πολυπολιτισμικής μας περιοχής”, και συμπλήρωσε πως “σε αυτήν την κατεύθυνση είναι ανάγκη να προχωρήσουμε και σήμερα”.

Συνάμα, τόνισε: “Η ιστορία του Ιάσμου μας διδάσκει οτι χρειάζεται να πορευθούμε όλοι με βάση αξίες και αρχές. Να μην επιτρέπουμε από τη μία να αμφισβητούν την ιστορία αυτού του τόπου, τις παραδόσεις του και τους θεσμικούς φορείς που τα εκπροσωπούν. Ούτε από την άλλη να επιτρέπουμε σε εξωθεσμικούς παράγοντες να παρεμβαίνουν ανοιχτά για να επηρεάσουν τα τοπικά πράγματα”.

Ο Βουλευτής Ροδόπης ευχαρίστησε τον σύλλογο και όλους τους συντελεστές των εκδηλώσεων. Ευχήθηκε “χρόνια πολλά σε όλους, και του χρόνου, ακόμη καλύτερα”.

Χαρίτου από Ίασμο: "Η τοπική ιστορία μας διδάσκει..." Χαρίτου από Ίασμο: "Η τοπική ιστορία μας διδάσκει..." Χαρίτου από Ίασμο: "Η τοπική ιστορία μας διδάσκει..." Χαρίτου από Ίασμο: "Η τοπική ιστορία μας διδάσκει..." Χαρίτου από Ίασμο: "Η τοπική ιστορία μας διδάσκει..."

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood