Μετά τον σάλο που προκάλεσε στην Ξάνθη και σε όλη τη Θράκη, βίντεο που αναρτήθηκε από το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης στο οποίο αναφέρεται η πόλη με την τουρκική της ονομασία – «Iskece», και την παραίτηση του προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Ηλία Ασκαρίδη, ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης σε δήλωσή του αναφέρει:

“Η ανάρτηση του διαφημιστικού τουριστικού σποτ στην τουρκική γλώσσα από το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, εμπεριείχε ένα σημαντικό ατόπημα.

Ενδεχομένως σε μια άλλη χώρα, σε μια άλλη εποχή, σε μια άλλη κουλτούρα, το ατόπημα να μην θεωρούνταν καν ατόπημα.

Ωστόσο ζούμε σε μια εποχή και σε μια περιοχή που καθημερινά δεχόμαστε τις αναθεωρητικές και επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας του 2022.

Δυστυχώς μια αναπτυξιακή ενέργεια για τον Δήμο και την ευρύτερη περιοχή προκάλεσε δικαιολογημένη αντίδραση.

Ζητώ προσωπικά συγγνώμη από τους συμπολίτες μου για το ατόπημα και την προκληθείσα αναστάτωση.

Οφείλω όμως να επισημάνω ότι η προσπάθεια σπίλωσης της προσωπικότητάς μου ως ενός δημοσίου προσώπου που δήθεν δεν σέβεται τον όρκο που έδωσε για την άσκηση των καθηκόντων του και κυρίως για την υπηρέτηση της πατρίδας, εκθέτει αυτούς που υπηρετούν τη χειρότερη μορφή λαϊκισμού.

Τους απαντώ με τη φωτογραφία των Ευζώνων, που προσωπικά έφερα στην πόλη μας, συμβολικά, κατά την πρώτη δημόσια εκδήλωση της θητείας μου. Την απελευθέρωση της πόλης μας και την ενσωμάτωσή της στον Εθνικό Κορμό. Για πάντα”.