Στον ευαισθητοποιημένο με τα θέματα της Θράκης ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Focus FM φιλοξενήθηκε ο Κομοτηναίος δημοσιογράφος Νίκος Αρβανίτης μετά τη στοχοποίησή του από κύκλους του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής με αποκορύφωμα – μέχρι στιγμής – το κείμενο των “17” που υπογράφουν υπό την πρόεδρο του εθνικιστικού κόμματος DEB.

Στη συνομιλία του δημοσιογράφου/αρθρογράφου του komotinipress.gr και του viadiplomacy.gr με τον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη, μεταξύ άλλων επισημάνθηκαν:

  • οτι δεν έχει ξανασυμβεί στη διπλωματική και στην τοπική ιστορία 17 επώνυμοι παράγοντες της μουσουλμανικής μειονότητας να απειλούν Έλληνα δημοσιογράφο υπό την κάλυψη μιας διπλωματικής αρχής, δηλαδή του τουρκικού προξενείου, το οποίο διαχειρίζεται για τους σκοπούς του περί τα 25 εκ. € ετησίως.
  • οτι ανακύπτουν τα ερωτήματα: πού λογοδοτούν οι βουλευτές Μπουρχάν Μπαράν (ΠΑΣΟΚ-Ξάνθης), και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ-Ξάνθης); Στα κόμματά τους ή στο εθνικιστικό DEB; Πού λογοδοτούν οι δήμαρχοι, Αρριανών Ροδόπης Αχμέτ Ριτβάν, και Μύκης Ξάνθης Ριτβάν Ντελή; Στο Υπουργείο Εσωτερικών και στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ή στο εθνικιστικό DEB;
  • οτι κανένας κρατικός θεσμός ή αξιωματούχος (π.χ. από το ΥΠΕΞ, το ΥΠΕΣ ή τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης), και κανένας εκπρόσωπος κοινοβουλευτικού κόμματος (και ιδίως από το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβερνητική ΝΔ), δεν έχει επικοινωνήσει ακόμη με τον Ν. Αρβανίτη προκειμένου να του συμπαρασταθεί και να υποστηρίξει το αυτονόητο δικαίωμά του στην ελευθεροτυπία, παρά μόνο η Ελληνική Λύση κατέθεσε χθες σχετική ερώτηση στη Βουλή.
  • οτι είναι χαρακτηριστική η εκκωφαντική αφωνία του βουλευτή της ΝΔ στη Ροδόπη Ευριπίδη Στυλιανίδη ο οποίος όπως πολύ εύστοχα επεσήμανε ο Ν. Αρβανίτης, “έχει στήσει καριέρα πάνω στην πατριωτική πολιτική”… 

Δείτε το βίντεο από το 50:20

6c8e7137 293053680 10228504445378443 2744676723614737166 n