Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Ξάνθη αλλά και σε όλη τη Θράκη, βίντεο που αναρτήθηκε από το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης στο οποίο αναφέρεται η πόλη με την τουρκική της ονομασία – «Iskece».

Το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης ανήρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του τρία βίντεο διαφημιστικά των εκδηλώσεων των Γιορτών της Παλιάς Πόλης που διοργανώνονται από το 1991 και για φέτος έχουν προγραμματιστεί για τις 3-10 Σεπτεμβρίου. Τα τρία σποτάκια είναι στην ελληνική, στη βουλγαρική και στην τουρκική γλώσσα όπου και ακούγεται το «Iskece».

b80ee2fd screenshot 2074Η ενέργεια χαρακτηρίστηκε ανεξήγητη και εθνικά επικίνδυνη, με τον πρώην δήμαρχο και επικεφαλής της παράταξης “Δήμος Πρότυπο”, Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο να απαιτεί την απόσυρση του σποτ διαμαρτυρόμενος με σφοδρότητα: «Ήμαρτον πια! Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης “έφτιαξε” video για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης, το “έντυσε” με ηχητικά στην Τουρκική και αναφέρει τον Δήμο Ξάνθης, ως Δήμο ISKECE; Κατεβάστε το video, ΤΩΡΑ Αυτό δεν είναι λάθος…είναι έγκλημα, είναι σκέτος εφιάλτης! Δήμαρχε, εσύ φταις! Δεν ντρέπεσαι;».

Μετά τις αντιδράσεις το σποτ στην τουρκική γλώσσα έχει αποσυρθεί, ενώ ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ηλίας Ασκαρίδης, υπέβαλλε την παραίτησή του κάνοντας λόγο για…αστοχία των συνεργατών του:

“Μετά την αστοχία στην παραγωγή του διαφημιστικού μηνύματος από συνεργάτες μου στο Κέντρο Πολιτισμού το οποίο απευθυνόταν στην τουρκική τουριστική αγορά με την ευκαιρία των Γιορτών Παλιάς Πόλης, για την προσέλκυση τουριστών από τη γείτονα, δηλώνω ότι αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη ως πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης και θέτω την παραίτησή μου στη διάθεση του Δημάρχου Ξάνθης, Εμμανουήλ Τσέπελη”.
c85feac0 screenshot 2076