Πανελλαδικές διαστάσεις λαμβάνει η στοχοποίηση του Κομοτηναίου δημοσιογράφου Νίκου Αρβανίτη από κύκλους του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής με αποκορύφωμα – μέχρι στιγμής – το κείμενο των “17” που υπογράφουν υπό την πρόεδρο του εθνικιστικού κόμματος DEB.

[VID] Πανελλαδικές διαστάσεις παίρνει η στοχοποίηση του δημοσιογράφου Νίκου Αρβανίτη από το Τουρκικό Προξενείο ΚομοτηνήςΟ δημοσιογράφος/αρθρογράφος του komotinipress.gr και του viadiplomacy.gr, φιλοξενήθηκε στο Ανατρεπτικό Δελτίο Ειδήσεων του Alert TV με τους δημοσιογράφους Ανδρέα Καψαμπέλη και Νίκο Πετρουλκάκη, και τον ποινικολόγο, νομικό παραστάτη του, Παύλο Σαράκη.

[VID] Πανελλαδικές διαστάσεις παίρνει η στοχοποίηση του δημοσιογράφου Νίκου Αρβανίτη από το Τουρκικό Προξενείο ΚομοτηνήςΚατά τη συζήτηση έγιναν μεταξύ άλλων ιδιαίτερες αναφορές:

  • στους βουλευτές Ξάνθης, Μπουρχάν Μπαράν του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, και Χουσεiν Ζεϊμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με πρώτο ερώτημα αν ανήκουν στο εθνικιστικό κόμμα DEB ή στα κόμματα με τα οποία εξελέγησαν βουλευτές, και με δεύτερο ερώτημα ποια η θέση των ηγεσιών των κομμάτων που θεσμικά εκπροσωπούν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
  • στους δημάρχους, Αρριανών Ροδόπης Αχμέτ Ριτβάν, και Μύκης Ξάνθης Ριτβάν Ντελή, με πρώτο ερώτημα τι ρόλο διαδραματίζουν, και δεύτερο ερώτημα, ποια η θέση του Υπουργείου Εσωτερικών και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.
  • στο έναυσμα του ξεσπάσματος της υπόθεσης, που απετέλεσε η μεθοδευμένη και ετσιθελική από το τουρκικό προξενείο εκλογή του πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Οζγκιούρ Φερχάτ στην κεντρική επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
  • στον Τούρκo πρόξενο Μουράτ Ομέρογλου ο οποίος όπως υπογράμμισε ο Ν. Αρβανίτης, “στραγγαλίζει και ξεζουμίζει τη μουσουλμανική μειονότητα απαιτώντας από όλους πλήρη υποταγή”.
  • στις εισαγγελικές αρχές της περιοχής που κατά τον κ. Σαράκη “θα πρέπει να παρέμβουν”, και στην ελληνική πολιτεία που σύμφωνα με τον έγκριτο νομικό “θα πρέπει να διερευνήσει ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος του τουρκικού προξενείου στην περιοχή”.
  • στη χθεσινή συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ, με τον τελευταίο να αποτελεί επίσης στόχο του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής καθώς δεν υποτάσσεται στον πρόξενο.
  • στον κυβερνητικό/ΝΔ βουλευτή Ροδόπης, Ευριπίδη Στυλιανίδη που κάνει πως δεν βλέπει-δεν ακούει και απέχει…
  • στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, με την υπενθύμιση της πρόσφατης απέλασης Ρώσων διπλωματών, και το συνεπακόλουθο και εύλογο ερώτημα: “Οι Τούρκοι στη Θράκη δεν υπονομεύουν τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος;”.

Δείτε το βίντεο από το 35:27