Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην ΑΜ-Θ την Τρίτη 19 Ιουλίου

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην ΑΜ-Θ την Τρίτη 19 Ιουλίου.
Screenshot_2065

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορίας κινδύνου 4 – πορτοκαλί χρώμα) στην Αλεξανδρούπολη και στο Σουφλί της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, και υψηλός (κατηγορίας κινδύνου 3 – κίτρινο χρώμα), στο Διδυμότειχο, στην Ορεστιάδα, στο νησί της Σαμοθράκης, σε όλη τη Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, καθώς και στην Καβάλα και στο νησί της Θάσου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην ΑΜ-Θ την Τρίτη 19 Ιουλίου

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood