Σε δήλωσή του ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, για τις “ψευδολογίες” όπως σημειώνει, σχετικά με την αποφυλάκιση Λιγνάδη, τονίζει:

“Νάτος πάλι ο Νόμος-Φάντασμα! Ο «Νόμος Παρασκευόπουλου» ευθύνεται για την αποφυλάκιση Λιγνάδη, ειπώθηκε από το κρατικό κανάλι και με πρόθυμη αναπαραγωγή από τον κ. Πορτοσάλτε. Ο οποίος «Νόμος Παρασκευόπουλου» είναι τελείως, μα τελείως άσχετος, αφού η απελευθέρωση Λιγνάδη στηρίζεται όχι σε…αποσυμφορήσεις αλλά στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας όπως ίσχυε και από το 2010! Ποιόν προσπαθούν  να αποπροσανατολίσουν; Μα είναι φανερό: τον ελληνικό λαό! Πώς; Επιχειρώντας να στιγματίσουν χυδαία και με δόλια ψεύδη ένα πολιτικό κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., και το όνομα ενός προσώπου. Όταν βρισκόμουν στην πολιτική ποτέ δεν προσέφυγα στη Δικαιοσύνη για τις ύβρεις και τις συκοφαντίες, έχοντας υποδομή για να απαντώ. Σήμερα δεν έχω λόγο να διστάσω”.
ΣΥΡΙΖΑ για Κούγια: “Τίνο το πολιτικό παιχνίδι παίζει;”
Ο ΣΥΡΙΖΑ, δε, για τον συνήγορο του κ. Λιγνάδη, κ. Κούγια, αναφέρει:
Όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Κούγιας, το άρθρο 497 παρ. 8 του ΚΠΔ ισχύει σήμερα ακριβώς όπως ίσχυε από το 2010, πριν δηλαδή από τη μεταρρύθμιση του 2019. Μετά την υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε, ότι ο κ. Λιγνάδης είναι δήθεν θύμα πολιτικής σκευωρίας του ΣΥΡΙΖΑ, και την καταδίκη για δύο βιασμούς ανηλίκων, το ερώτημα που γεννάται είναι για ποιόν λόγο προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη; Τί​νος το πολιτικό παιχνίδι παίζει;”.