Ενημέρωση της ΔΕΥΑ Κομοτηνής για κακόβουλα απατηλά μηνύματα στο όνομά της

Ενημέρωση της ΔΕΥΑ Κομοτηνής για κακόβουλα απατηλά μηνύματα στο όνομά της.
ΔΕΥΑΚ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα επιτήδειοι αποστέλλουν σε πολίτες e-mails ή sms ή ακόμη και τηλεφωνούν, και ζητώντας τους να προχωρήσουν σε πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών τους στη ΔΕΥΑ Κομοτηνής επ’ απειλή επιβολής κυρώσεων εις βάρος τους, προσπαθούν κακοβούλως να τους αποσπάσουν τραπεζικά τους στοιχεία.

Σε ανοιχτή επιστολή της προς τους καταναλωτές της η ΔΕΥΑ Κομοτηνής αναφέρει:

“Αγαπητοί καταναλωτές.

Το τελευταίο διάστημα η Επιχείρησή μας έγινε αποδέκτης αναφορών καταναλωτών της σχετικά με την αποστολή σε αυτούς μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ή μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας (sms) ή ακόμη και λήψης τηλεφωνικών κλήσεων, με τις οποίες καλούνται αυτοί σε πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών τους επ’ απειλή επιβολής κυρώσεων εις βάρος τους.

Με αφορμή τη διακίνηση παρόμοιων μηνυμάτων, η ΔΕΥΑ Κομοτηνής καλεί τους καταναλωτές της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κακόβουλες αυτές ενημερώσεις και πάντοτε να επιβεβαιώνουν την αυθεντικότητα του αποστολέα και της ιστοσελίδας ή του καλούντος, καθώς οι ανωτέρω ενέργειες αποτελούν απόπειρες εξαπάτησης και προσπάθεια υποκλοπής προσωπικών τους στοιχείων (phishing).

Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιεί τους ανωτέρω τρόπους για την επικοινωνία της με τους καταναλωτές, και συνιστά στους πολίτες που κάνουν χρήση των υπηρεσιών της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση που λάβουν τέτοιου είδους κακόβουλα μηνύματα ή κλήσεις, να μην απαντήσουν σε αυτά, να μην ακολουθήσουν τυχόν συνδέσμους (links), να μη δώσουν προσωπικούς κωδικούς (Username και Password) των τραπεζικών λογαριασμών τους ούτε και πιστωτικών τους καρτών.

Σε περίπτωση που δημότες έχουν ήδη χορηγήσει τα στοιχεία των τραπεζικών τους λογαριασμών ή καρτών, θα πρέπει να επικοινωνούν άμεσα με την τράπεζά τους και να προβαίνουν σε καταγγελία στον Αστυνομικό Σταθμό της περιοχής όπου διαμένουν.

Η χρήση της επωνυμίας και των λογοτύπων της ΔΕΥΑ Κομοτηνής από τους αποστολείς τέτοιων κακόβουλων μηνυμάτων είναι παράνομη. Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής έχει ενημερώσει σχετικώς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood