Στο 16,12% η θετικότητα – Η πρώτη εβδομαδιαία έκθεση

Σήμερα, πρώτη φορά που ανακοινώθηκε η εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ, είδαμε ότι πλέον οι θάνατοι και τα κρούσματα δεν θα ανακοινώνονται σε απόλυτους αριθμούς αλλά…ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι για την εβδομάδα από τις 4/7 έως τις 10/7 «καταγράφηκαν 16 θάνατοι ασθενών COVID-19 ανά εκατομμύριο πληθυσμού» και «13.623 κρούσματα COVID-19 ανά εκατομμύριο πληθυσμού».

Για να βρει, δε, κάποιος, πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την περασμένη εβδομάδα, θα πρέπει να ανατρέξει στην ημερήσια έκθεση της 3ης Ιουλίου, να βγάλει τη διαφορά, και να διαιρέσει με το 7 για να δει ότι μέσα σε 7 μέρες έχασαν τη ζωή τους 194 άνθρωποι, δηλαδή κατά μέσο 27 νεκροί τη μέρα.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 13.623 κρούσματα COVID-19 ανά εκατoμμύριο πληθυσμού (18% εβδομαδιαία μεταβολή), εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 17% των λοιμώξεων. Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων ανέρχεται σε 4.058.998 εκ των οποίων 51.6% γυναίκες.

Με την ίδια μέθοδο διαπιστώνεται ότι τα ημερήσια κρούσματα την περασμένη εβδομάδα, ανέρχονται σε περίπου 22.755 ημερησίως.

Όλα αυτά, την ώρα που η κυβέρνηση παίζει παιχνίδια με τα νούμερα, ο κορωνοϊός συνεχίζει να μετρά ανθρώπινες απώλειες, και ο συνολικός απολογισμός των νεκρών να αυξάνει καθημερινά.

Ορισμένες από τις αντιδράσεις των χρηστών του Twitter:

Σάλος με τις «αλχημείες» του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα και τους νεκρούς της πανδημίας Σάλος με τις «αλχημείες» του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα και τους νεκρούς της πανδημίας Σάλος με τις «αλχημείες» του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα και τους νεκρούς της πανδημίας