Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής: Τρία χρόνια περιμένουμε την υλοποίηση της υπόσχεσης Μητσοτάκη για επαναλειτουργία της SHELMAN

"Η κυβέρνηση ευαγγελίζεται ανάπτυξη στην περιοχή μας χωρίς όμως να έχει γίνει απολύτως τίποτα για τους εργαζόμενους".
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Κατηγορώ κατά του υπουργού οικονομικών και των τοπικών στελεχών της ΝΔ, εξαπολύει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής, καθώς κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στην περιοχή, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων απαξιώθηκαν πλήρως.

“Η κυβέρνηση ευαγγελίζεται ανάπτυξη στην περιοχή μας χωρίς όμως να έχει γίνει απολύτως τίποτα για τους εργαζόμενους”, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΕΥΚ Κομοτηνής, και υπενθυμίζοντας πως τρία χρόνια τώρα περιμένουμε την υλοποίηση της υπόσχεσης του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της SHELMAN, διαμηνύει πως “ανάπτυξη χωρίς τους εργαζόμενους δεν γίνεται”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Για άλλη μία φορά κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα που επισκέφθηκε την περιοχή μας δεν θέλησε να συναντηθεί και να συζητήσει με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, τη Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής.

Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση δια των υπουργών της απαξιώνει τους εργαζόμενους της Ροδόπης.

Για άλλη μία φορά γίνεται σύσκεψη φορέων της περιοχής για να συζητηθούν τα προβλήματα της περιοχής παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου, και το Εργατικό Κέντρο δεν προσκαλείται.

Είναι λογικό, βέβαια, να μη θέλουν να συζητήσουν μαζί μας, για να μην ακούσουν τις θέσεις μας και την κριτική μας στα πεπραγμένα τους.

Δεν περιμέναμε όμως κάτι περισσότερο από την Κυβέρνηση αυτή, που:

  • προχώρησε σε αύξηση του κατώτατου μισθού κατώτερη των προσδοκιών και η οποία εξανεμίστηκε λόγω της ακρίβειας,
  • στην ουσία κατήργησε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας,
  • κατήργησε την ανεξαρτησία του ΟΑΕΔ,
  • επί της ουσίας κατήργησε το 8ωρο και το πενθήμερο,
  • έχει μπερδέψει την έννοια της ανάπτυξης με τη μεγιστοποίηση των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων,
  • ευαγγελίζεται ανάπτυξη στην περιοχή μας χωρίς να έχει γίνει απολύτως τίποτα για τους εργαζόμενους,
  • τρία χρόνια τώρα περιμένουμε την υλοποίηση της υπόσχεσης του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της ΣΕΛΜΑΝ.

Με όλα αυτά βέβαια, λογικό είναι τα κυβερνητικά στελέχη να μην επιθυμούν να συζητήσουν με το Εργατικό Κέντρο. Αλλά θα πρέπει να ξέρουν στην Κυβέρνηση ότι ανάπτυξη χωρίς τους εργαζόμενους δεν γίνεται. Δεν έχει δικαίωμα κανείς να απαξιώνει τους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής μας.

Ούτε φυσικά ο κυβερνητικός βουλευτής της Ροδόπης, ο οποίος έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην διαμόρφωση του προγράμματος των επισκέψεων.

Και βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που το Εργατικό Κέντρο ενοχλεί, γιατί και με την κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ της οποίας η πολιτική ήταν το ίδιο αντεργατική με της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, το Εργατικό Κέντρο και αποκλεισμένο ήταν από τις συσκέψεις φορέων της περιοχής και τα τότε κυβερνητικά στελέχη όσες φορές επισκέφθηκαν την περιοχή μας δεν συναντήθηκαν και δεν συζήτησαν ποτέ με το Εργατικό Κέντρο με ευθύνη των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απεναντίας κυνηγήθηκε από τον τότε Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ανδρέα Νεφελούδη με διακοπή της χρηματοδότησής του από τον ΟΑΕΔ.

Δυστυχώς φαίνεται ότι διαχρονικά επειδή δεν μπορούν να ελέγξουν το Εργατικό Κέντρο προσπαθούν να το απαξιώσουν.

Και όσο θα προσπαθούν να το απαξιώσουν, τόσο οι εργαζόμενοι της περιοχής θα πεισμώνουν και το Εργατικό Κέντρο θα γίνεται πιο δυνατό.

Όμως οι εκλογές είναι κοντά και ο κόσμος της εργασίας δεν ξεχνά”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood