Εκπαιδευτικοί της Ροδόπης καταρτίζονται σε διδακτικές μεθόδους STEM

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus.
4 (68)

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης με εκπρόσωπό της την κ. Δαμιανού Φωτεινή και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, κ. Ροδιάτη Αναστασία εκπαιδευτικό της ΔΔΕ Ροδόπης με διάθεση στην ΠΔΕ ΑΜΘ, κ. Κασάπη Αθανάσιο του 1ου Ε.Κ. Κομοτηνής και κ. Μισιρλή Ευάγγελο του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κομοτηνής, συμμετείχαν στην 5η συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Let’s STEM it!» στην πόλη Βίλτσεα (Râmnicu Vâlcea) της Ρουμανίας, η οποία οργανώθηκε από τον οργανισμό Inspectoratul Scolar Judetean Valcea της Ρουμανίας.

Οι γενικοί στόχοι του προγράμματος είναι η ανάπτυξη ιδιαίτερων δεξιοτήτων και ικανοτήτων διδασκαλίας από τους εκπαιδευτικούς με τη χρήση της διαθεματικής προσέγγισης του STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics δηλαδή Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Επιστήμη των Μηχανικών και Μαθηματικά), στηριζόμενοι στην συνεργατική επίλυση προβλημάτων και στην ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο διεθνείς οργανωτικές συναντήσεις (transnational project meetings) και πέντε εκπαιδευτικές συναντήσεις (training meetings). Η πέμπτη εκπαιδευτική συνάντηση είχε ως θέμα «Δημιουργία σχεδίων μαθήματος STEM και βιβλίου δραστηριοτήτων» (C5 Creation STEM modules – lessons and activities book) και πραγματοποιήθηκε στην Βίλτσεα της Ρουμανίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι τέσσερις εκπρόσωποι της ΔΔΕ Ροδόπης, υπό την καθοδήγηση των πανεπιστημιακών, αξιολόγησαν τα σχέδια μαθήματος που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος και όλοι οι συμμετέχοντες επέλεξαν τις καλύτερες δραστηριότητες οι οποίες θα συγκεντρωθούν σε ένα βιβλίο δραστηριοτήτων. Το βιβλίο αυτό θα μεταφραστεί στις γλώσσες όλων των συμμετεχόντων χωρών και θα είναι διαθέσιμο προς χρήση στους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν στην επαγγελματική τους ζωή. Επιπλέον ενημερώθηκαν για την χρήση STEM από τους εκπαιδευτικούς της Βίλτσεα και αντάλλαξαν απόψεις με τους άλλους συμμετέχοντες. Τέλος πληροφορήθηκαν για το εκπαιδευτικό σύστημα και τη χρήση STEM στις χώρες των άλλων συμμετεχόντων.

Η επόμενη  συνάντηση θα γίνει στην Κομοτηνή στις 25 και 26 Ιουλίου 2022.

Οι συμμετέχουσες χώρες του προγράμματος είναι η Τουρκία, η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Εσθονία και η Λετονία. Στο πρόγραμμα αυτό συνολικά παίρνουν μέρος 10 οργανισμοί εκ των οποίων 3 σχολεία, 2 πανεπιστήμια και 5 διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Εκπαιδευτικοί της Ροδόπης καταρτίζονται σε διδακτικές μεθόδους STEM Εκπαιδευτικοί της Ροδόπης καταρτίζονται σε διδακτικές μεθόδους STEM Εκπαιδευτικοί της Ροδόπης καταρτίζονται σε διδακτικές μεθόδους STEM Εκπαιδευτικοί της Ροδόπης καταρτίζονται σε διδακτικές μεθόδους STEM

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood