Κάθε όριο προκλητικότητας ξεπέρασε ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ερντογάν και επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Επισκεπτόμενος την έδρα της εθνικιστικής οργάνωσης “Γκρίζοι Λύκοι” της οποίας ο ίδιος ουσιαστικά ηγείται, δέχτηκε ως δώρο από τον τυπικό αρχηγό της οργάνωσης Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ, έναν χάρτη όπου εμφανίζονται ως τουρκικά, τα νησιά της Σαμοθράκης, της Λήμνου, της Μυτιλήνης, της Χίου, της Σάμου, των Δωδεκανήσων και της Κρήτης.

Χάρτη με τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη να ανήκουν στην Τουρκία, επέδειξαν Μπαχτσελί-"Γκρίζοι Λύκοι"Χουλουσί Ακάρ: “Δεν αστειευόμαστε”

Εξάλλου, νωρίτερα, ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, εκτόξευσε απειλές κατά της Ελλάδας. Σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι “Haber Global” είπε πως η Άγκυρα έχει σχέδιο για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, τα οποία θα εφαρμόσει σε διαφορετικές φάσεις και στάδια σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης. “Δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας, ούτε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Το επαναλαμβάνουμε αυτό. Ο πρόεδρός μας αυτό είπε. Δεν αστειευόμαστε. Μην επιχειρείτε κάποια περιπέτεια σαν κακομαθημένοι, βασιζόμενοι σε άλλους. Ελάτε σαν άνθρωποι να κάτσουμε να μιλήσουμε”, ανέφερε ο Ακάρ.

Η Ελλάδα απάντησε μέσω διπλωματικών πηγών στον απαράδεκτο χάρτη σημειώνοντας: “Η δημόσια ανάρτηση χάρτη από ανώτατα στελέχη του κόμματος που αποτελεί κυβερνητικό εταίρο στην Τουρκία, ο οποίος απεικονίζει ελληνικό έδαφος ως τουρκικό, αποτελεί ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια και είναι απόλυτα καταδικαστέα. Δυστυχώς αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής από την Τουρκία της οποίας είμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση. Αναμένουμε την άμεση, κατηγορηματική, και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτής πράξης αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας”.

Χάρτη με τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη να ανήκουν στην Τουρκία, επέδειξαν Μπαχτσελί-"Γκρίζοι Λύκοι" Χάρτη με τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη να ανήκουν στην Τουρκία, επέδειξαν Μπαχτσελί-"Γκρίζοι Λύκοι"