Το τελευταίο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρώνειας-Σαπών κατά της εξόρυξης χρυσού, επέδωσε ο Δήμαρχος Ντίνος Χαριτόπουλος στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη δεύτερου στην περιοχή σήμερα.

Στο περιθώριο των εγκαινίων των νέων κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής στην περιοχή των Προσκυνητών του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, ο κ. Χαριτόπουλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να του εκθέσει εν συντομία τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τον Δήμο, καθώς και να του επαναλάβει την αντίθεση των τοπικών φορέων και των πολιτών της περιοχής στη λειτουργία των χρυσωρυχείων.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός επανέλαβε στον Δήμαρχο τη διαβεβαίωση ότι “δεν πρόκειται να προχωρήσει η εξόρυξη χρυσού αν δεν συναινέσει η τοπική κοινωνία”.

Στη δε αναφορά του Δημάρχου για την ενεργοποίηση του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, ο Πρωθυπουργός το χαρακτήρισε εξαιρετικό, επισημαίνοντας ότι οι προτάσεις του θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται στο άμεσο μέλλον.

Μητσοτάκης από Θράκη: “Δεν πρόκειται να προχωρήσει η εξόρυξη χρυσού αν δεν συναινέσει η τοπική κοινωνία”

Μητσοτάκης από Θράκη: “Δεν πρόκειται να προχωρήσει η εξόρυξη χρυσού αν δεν συναινέσει η τοπική κοινωνία”