Η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης–Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού, διοργάνωσε την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Ιουλίου στην Αλεξανδρούπολη και στην Κομοτηνή αντίστοιχα, συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς.

Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση, και επιπλέον συζητήθηκαν και προγραμματίστηκαν οι μελλοντικές κινήσεις μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το ζήτημα του χρυσού.

Στις συναντήσεις αυτές, όπου συμμετείχαν οι δήμαρχοι και φορείς της περιοχής, αποφασίστηκε:

  • Η παρουσίαση του ζητήματος σε όλες τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις των Δήμων των δύο νομών, με πανό και ενημερωτικά φυλλάδια.
  • Ο προγραμματισμός συνάντησης το επόμενο διάστημα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό της χώρας και τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας προκειμένου να εκτεθούν οι θέσεις της Διανομαρχιακής Επιτροπής και να τους επιδοθούν τα πρόσφατα Ψηφίσματα των δημοτικών συμβουλίων καθώς επίσης του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας–Θράκης.
  • Ναι στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου – Όχι στο χρυσό.
  • Ναι στην ευημερία των παιδιών χωρίς να υποθηκεύεται το μέλλον τους από οικολογική και οικονομική καταστροφή.

Συναντήσεις με Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκη θα επιδιώξει η Διανομαρχιακή Ροδόπης-Έβρου κατά του χρυσού Συναντήσεις με Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκη θα επιδιώξει η Διανομαρχιακή Ροδόπης-Έβρου κατά του χρυσού Συναντήσεις με Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκη θα επιδιώξει η Διανομαρχιακή Ροδόπης-Έβρου κατά του χρυσού