Μπορεί το πρόγραμμα της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Ροδόπη να ήταν…χωρίς ανάσα, αφού ο Πρωθυπουργός βρέθηκε διαδοχικά σε έξι σημεία μέσα σε ελάχιστες ώρες, ωστόσο, όπως φάνηκε στο τέλος, βρήκε τον απαραίτητο χρόνο να τα πει ιδιαιτέρως με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο.

Συγκεκριμένα, αμέσως μετά το πέρας της περιοδείας, και κατά την αναχώρησή του από τη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να επιβιβαστεί και αυτός στο πρωθυπουργικό αυτοκίνητο.

Όπως φαίνεται, οι σκέψεις που νωρίτερα στις δηλώσεις του διατύπωσε για την περιοχή, απετέλεσαν το αντικείμενο της πριβέ αυτής σύσκεψης των δύο ανδρών κατά τη διαδρομή για το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μητσoτάκης, νωρίτερα, είχε τονίσει: Η Θράκη αλλάζει. Τολμώ να πω ότι αλλάζει πιο γρήγορα απ’ ό,τι αλλάζει η υπόλοιπη Ελλάδα. Κάθε φορά που έρχομαι στη Θράκη με ικανοποίηση βλέπω τη μεγάλη πρόοδο που  επιτυγχάνεται. Έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα. Στη Θράκη υπάρχει ένα πόρισμα εξαιρετικά αναλυτικό της Διακομματικής Επιτροπής η οποία συστάθηκε γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό και έχουμε πρόθεση να το υπηρετήσουμε και με τη στήριξη της Τοπικής Aυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας, να κινηθούμε έτσι ώστε οι μεγάλες αλλαγές οι οποίες έχουν ξεκινήσει στη Θράκη να επιταχυνθούν κι άλλο».