Ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου συμμετέχοντας στη σύσκεψη των φορέων της περιοχής για το θέμα της εξόρυξης χρυσού, αφού συνεχάρη τη Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης-Έβρου κατά του χρυσού για τις πρωτοβουλίες της, σημείωσε:

«Χάρη στην καθολική θέληση της τοπικής κοινωνίας και την ενότητα των φορέων της περιοχής έγινε κατορθωτό να κρατηθούν μακριά από την περιοχή οι εταιρείες εξόρυξης χρυσού. Είμαι αισιόδοξος ότι αν συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, όπως φαίνεται από τη σημερινή συνάντηση των φορέων, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Θα είμαι αγωγός στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβετε το επόμενο διάστημα. Εκφράζοντας τις διαθέσεις των πολιτών και των φορέων της περιοχής προκάλεσα πριν λίγες μέρες συζήτηση στη Βουλή παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το θέμα της έγκρισης ή όχι της άδειας 16 ερευνητικών γεωτρήσεων για χρυσό στις Σάπες. Η κυβέρνηση, δέσμια των δικών της πολιτικών επιλογών, επιχειρεί να κρυφτεί πίσω από τις αποφάσεις του ΣτΕ που η δική της πολιτική ενθάρρυνσης των εταιρειών τις προκαλεί».

b594d9f2 voyleytis rodopis syriza ps syskepsi foreon kata chrysoy 1 05e732c0 voyleytis rodopis syriza ps syskepsi foreon kata chrysoy 2