Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις του Δήμου Κομοτηνής στο δημοτικό κοιμητήριο που ξεκίνησαν την περασμένη χρονιά και αφορούσαν σε υποδομές προσβασιμότητας, νέο οστεοφυλάκιο και εκσυγχρονισμό των γραφείων.

Η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην κατασκευή της περίφραξης του κοιμητηρίου στην πλευρά των γραμμών του ΟΣΕ, με αποτέλεσμα, πλέον, να είναι περιφραγμένη όλη η έκταση του κοιμητηρίου.

Ταυτόχρονα η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με ιδιοκτήτη όμορου στα κοιμητήρια οικοπέδου σε μια προσπάθεια να προλάβει τις όποιες ανάγκες επέκτασης παρ’ ότι στην παρούσα φάση η πληρότητα αφορά μόνο στο 60% του υπάρχοντος χώρου.

Παράλληλα, στην προσπάθεια βελτίωσης της κατάστασης των κοιμητηρίων συνολικά σε όλη τη χωρική αρμοδιότητα του Δήμου, ολοκληρώθηκε και ο καθαρισμός των κοιμητηρίων των οικισμών: απομακρύνθηκαν ογκώδη απόβλητα και κλαδιά, κόπηκαν τα χόρτα και παραδόθηκαν σε αξιοπρεπή κατάσταση στους κατοίκους, από τους οποίους ο Δήμος Κομοτηνής ζητά να σεβαστούν τους χώρους.

Εξάλλου, ο Δήμος Κομοτηνής εφαρμόζει τον κανονισμό λειτουργίας δημοτικών κοιμητηρίων στους οικισμούς, με συνέπεια ο πρόεδρος της Κοινότητας σε συνεργασία με τον ιερέα της Ενορίας να έχουν την ευθύνη των ταφών και εκταφών.

3dae2b2a
ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ
872e222f pagoyria
ΠΑΓΟΥΡΙΑ

d8facc76 dsc02956 2