Γεμάτοι από εμπειρίες αλλά και φορτωμένοι με κολακευτικότατα σχόλια για τη ζωντάνια, το κέφι τους, αλλά και το ρεπερτόριό τους και την άψογη εκτέλεσή του, επέστρεψαν τα μέλη της χορωδίας του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης “E-CHO” από την περιοχή του Βελβεντού Κοζάνης και το Φεστιβάλ Χορωδιών στο οποίο συμμετείχαν στις 2 και 3 Ιουλίου 2022.

Στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών που διοργανώθηκε από τους εκεί φορείς (Δήμο Βελβεντού, Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο και Σύλλογο Φίλων Μουσικής) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, η χορωδία “E-CHO” υπό τη διεύθυνση της Βερόνικας Σεμερτζίδου επέλεξε να παρουσιάσει κάποια ξεχωριστά κομμάτια από το ρεπερτόριό της, όπως το “Θρακών Άσμα” του Γεωργίου Βιζυηνού, ένα ξεχωριστό ποίημα το οποίο μελοποιήθηκε από τον Σύλλογο στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον ελλαδικό κορμό, αλλά και το “We are the Champions” του Freddie Mercury των Queen που αφιερώθηκε από την “E-CHO” στους επιτυχείς αγώνες του Βελβεντού για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επιπλέον παρουσιάστηκαν έργα των Μ. Χατζιδάκη, L. Battisti και Λ. Μαχαιρίτσα, έργα που επίσης απέσπασαν το ιδιαίτερα θερμό χειροκρότημα του φιλόμουσου κόσμου που είχε κατακλίσει το τριήμερο των εκδηλώσεων.

Τα μέλη του Συλλόγου μαζί με τις χορωδίες Βελβεντού, Φλώρινας και Ακαδημαϊκού Συνδέσμου Θεσσαλονίκης, στην κοινή απόδοση του έργου των Πατρικίδη – Τριανταφυλοπούλου, «Ειρήνη», και επίσης, την επομένη ημέρα, ξεναγήθηκαν στην περιοχή και τα αξιοθέατά της από τον Σύλλογο Φίλων της Μουσικής και ανανέωσαν το ραντεβού τους με όλους τους νέους φίλους για τον επόμενο χρόνο σε μια νέα χορωδιακή συνάντηση.

Ας σημειωθεί ότι η χορωδία του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης θα παρουσιάσει φέτος μεγάλο μέρος από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριό της στο Λιμάνι του Φαναρίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Κομοτηνής, στις 31 Ιουλίου, αποχαιρετώντας έτσι μια ιδιαίτερα δημιουργική για τη χορωδία ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022, παρά τις τόσο αντίξοες συνθήκες.

ab1b8083 velvento 7os 2022 37b4a716 velvento 7os 2022jpg 1 0c83e5f5 velvento 7os 2022jpg 2