Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής και η ΚΟΙΝΣΕΠ "Κομοτηνή εν Δράσει" συμμετέχουν στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022 της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και καλούν παιδιά όλων των ηλικιών να διαβάσουν παλιές και καινούργιες ιστορίες, να εμπνευστούν, να εξερευνήσουν, να παίξουν με τη φύση, και μέσα από πρωτότυπες δράσεις να ανακαλύψουν νέες διαδρομές ανάγνωσης.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής και η ΚΟΙΝΣΕΠ “Κομοτηνή εν Δράσει” συμμετέχουν στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022 της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και καλούν παιδιά όλων των ηλικιών να διαβάσουν παλιές και καινούργιες ιστορίες, να εμπνευστούν, να εξερευνήσουν, να παίξουν με τη φύση, και μέσα από πρωτότυπες δράσεις να ανακαλύψουν νέες διαδρομές ανάγνωσης.

Με κεντρικό σύνθημα «Διαδρομές ανάγνωσης…άκουσε, δες, μάθε, γέλα!», η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας επανέρχεται με ιδέες και θεματικές που θα μας φέρουν κοντά σε αγαπημένα μας μέρη, πρόσωπα, βιβλία, αλλά και στα προσωπικά μας σημεία αναφοράς.

Κεντρικός στόχος της φετινής δράσης είναι να μετατραπούν οι τοπικές βιβλιοθήκες σε κυψέλες δημιουργικότητας αξιοποιώντας αναγνώστες κάθε ηλικίας και το φυσικό περιβάλλον γύρω από αυτές.

Βασικό βιβλίο αφόρμησης για τα εργαστήρια που πρόκειται να υλοποιηθούν, είναι «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, ένα κείμενο ορόσημο στην ελληνική λογοτεχνία και παιδαγωγική, πάντα επίκαιρο και «ζωντανό». Οι δραστηριότητες συνδέονται με ένα κεφάλαιο/απόσπασμα το οποίο λειτουργεί ως γέφυρα με νεότερη/σύγχρονη βιβλιογραφία, ενώ αφορούν σε παιχνίδια βασισμένα σε τέσσερις άξονες: τη φύση, το νερό, τον ουρανό και τον άνθρωπο. Κάθε εργαστήριο θα αποτελεί και μια νέα διαδρομή για τα παιδιά που θα συμμετέχουν. Έτσι διαμορφώνονται λογοτεχνικές διαδρομές, ποιητικές διαδρομές, μουσικές διαδρομές, τοπικές διαδρομές, κ.ά.

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και ΔημιουργικότηταςΤα εργαστήρια θα υλοποιούνται πρωινές ώρες στον αύλειο χώρο της Βιβλιοθήκης και αφορούν παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών:

  • 11 και 18 Ιουλίου, 11:00-12.30

Θαλασσινές διαδρομές: Τα παιδιά μελετούν τον χάρτη της Ελλάδας και συνειδητοποιούν τη σχέση της χώρας με τη θάλασσα. Για παιδιά ηλικίας 5 έως 7. Εμψυχώτρια, η νηπιαγωγός Φεϊμέ Ραΐφ.

  • 15 Ιουλίου, 11:00-12:30

Διαδρομές στο σπίτι: Τα παιδιά μαθαίνουν για καινούργιους τύπους σπιτιών και κατασκευάζουν τα δικά τους σπίτια από φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά. Για παιδιά ηλικίας 7 έως 10. Εμψυχώτρια, η παιδαγωγός Ματούλα Πίνιου.

  • 13 και 25 Ιουλίου, 11:00-12:30

Φτερωτές διαδρομές: Τα παιδιά συζητούν για τα αποδημητικά πουλιά, διερευνούν τα διαφορετικά είδη φωλιάς και αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. Για παιδιά ηλικίας 5 έως 7. Εμψυχώτρια, η νηπιαγωγός Φεϊμέ Ραΐφ.

  • 19 Ιουλίου, 11:30-13:00

Χνουδωτές διαδρομές: Τα παιδιά εκφράζουν τα συναισθήματά τους για τα ζώα συντροφιάς και αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. Για παιδιά ηλικίας 7 έως 10. Εμψυχώτρια, η ηθοποιός και δασκάλα θεάτρου, Βούλα Παναγιωτίδου.

  • 20 και 28 Ιουλίου, 11:00-12:30

Πειρατικές Διαδρομές: Τα παιδιά μαθαίνουν για τα καράβια και τους πειρατές μέσα από την επίλυση γρίφων, αναπτύσσοντας την ευρηματικότητα και τη φαντασία τους. Για παιδιά ηλικίας 8 έως 12. Εμψυχωτές, οι συγγραφείς και μαθηματικοί, Άννα Γαβριήλ και Ανδρέας Λύκος.

  • 21 Ιουλίου, 11:00-12:30

Παραδοσιακές διαδρομές:  Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την παραδοσιακή τέχνη της υφαντικής και εξασκούν τη λεπτή τους κινητικότητα. Για παιδιά ηλικίας 8 έως 12. Εμψυχώτρια, η συγγραφέας και αρχαιολόγος-μουσειολόγος, Νάγια Δαλακούρα.

  • 22 Ιουλίου, 11:00-12:30

Δημιουργικές διαδρομές: Τα παιδιά καλλιεργούν τον δημιουργικό τρόπο σκέψης τους, αναπτύσσουν την ευρηματικότητα και τη φαντασία τους και εξασκούνται στη σύνθεση μιας ιστορίας. Για παιδιά ηλικίας 8 έως 12. Εμψυχώτρια, η συγγραφέας και αρχαιολόγος- μουσειολόγος, Νάγια Δαλακούρα.

  • 27 Ιουλίου, 11:00-12:30 το πρωί

Διαδρομές επιβίωσης: Τα παιδιά καλλιεργούν τις δεξιότητες λεπτής κίνησης σε συνδυασμό με τη δημιουργικότητά τους.  Για παιδιά ηλικίας 7 έως 10. Εμψυχώτρια, η ηθοποιός και δασκάλα θεάτρου, Βούλα Παναγιωτίδου.

Απαιτείται δήλωση συμμετοχής: 2531022589

Για οποιαδήποτε πληροφορία: 2531022589, vivkomot@otenet.gr

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood