Τι τύπο ρολού να επιλέξω για το κοσμηματοπωλείο μου και γιατί

Tα ρολά καταστημάτων δημιουργούν ένα φυσικό τείχος ανάμεσα στον κλέφτη και το κατάστημα και τον κρατούν έξω από αυτό, ενώ τα άλλα μέτρα ασφαλείας «ενεργοποιούνται» αφού ο κλέφτης μπει μέσα.
typos-rolou-gia-kosmhmatopoleio

Τα ρολά ασφαλείας είναι το κυριότερο μέτρο ασφάλειας για ένα κατάστημα και σύμφωνα με τους ειδικούς είναι πολύ πιο χρήσιμο από τους συναγερμούς και τις κάμερες. Ο λόγος που λέγεται αυτό είναι το γεγονός ότι τα ρολά καταστημάτων δημιουργούν ένα φυσικό τείχος ανάμεσα στον κλέφτη και το κατάστημα και τον κρατούν έξω από αυτό, ενώ τα άλλα μέτρα ασφαλείας «ενεργοποιούνται» αφού ο κλέφτης μπει μέσα.

Υπάρχουν πολλοί τύποι ρολών ασφαλείας και αν και όλοι μπορούν να μπουν παντού, συγκεκριμένοι τύποι είναι καλύτεροι για συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Μία από τις πιο ιδιαίτερες κατηγορίες καταστημάτων είναι τα κοσμηματοπωλεία. Aς δούμε ποιος τύπος ρολών από αυτούς που θα βρείτε σε μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου όπως η Μενούνος-Ρολά Περιστέρι είναι ο πλέον κατάλληλος.

Τι κάνει τα κοσμηματοπωλεία τόσο ιδιαίτερα;

Αυτό που κάνει τα κοσμηματοπωλεία να ξεχωρίζουν είναι το γεγονός ότι μέσα τους θα βρει κανείς εμπορεύματα ή και πρώτες ύλες πολύ μεγάλης αξίας. Είτε μιλάμε για κοσμήματα είτε για ρολόγια και άλλα τιμαλφή, τα κοσμηματοπωλεία έχουν μέσα τους πράγματα που οι κλέφτες βρίσκουν εξαιρετικά ελκυστικά, ίσως ακόμη και περισσότερο από τα μετρητά. Αυτό σημαίνει ότι τα ρολά που θα τοποθετηθούν σε ένα κοσμηματοπωλείο θα πρέπει να προσφέρουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια και να είναι εξαιρετικά ανθεκτικά.

Επιπλέον, τα περισσότερα κοσμηματοπωλεία είναι στην ουσία καταστήματα λιανικής, οπότε βασίζονται σε κάποιο βαθμό και στη βιτρίνα τους, ακόμη και αν αυτή είναι συνήθως μικρή, για να προσελκύσουν πελάτες και να έχουν κέρδος. Αυτό σημαίνει ότι η πιο κατάλληλη λύση όσον αφορά τα ρολά δεν θα πρέπει μόνο να προσφέρει μεγάλη ασφάλεια, αλλά να εξασφαλίζει και σε κάποιο βαθμό την ορατότητα της βιτρίνας, ακόμη και αν αυτή δεν μπορεί να είναι πολύ μεγάλη.

Τα πιο κατάλληλα ρολά για τα κοσμηματοπωλεία

Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι για τα περισσότερα κοσμηματοπωλεία της χώρας η καλύτερη λύση για την ασφάλεια τους είναι τα ρολά διάτρητου τύπου. Πρόκειται για ρολά τα οποία αποτελούνται από εξαιρετικά ανθεκτικές λαμαρίνες χάλυβα οι οποίες έχουν πολύ μικρές τρυπίτσες στην επιφάνεια τους. Οι τρύπες αυτές είναι τοποθετημένες κοντά ώστε ο κλέφτης να μην μπορεί να περάσει εργαλεία από αυτές αλλά οι υποψήφιοι πελάτες να μπορούν να βλέπουν τη βιτρίνα, ακόμη και αν χρειαστεί να είναι πολύ κοντά σε αυτή. Γιατί να προτιμήσω τα ρολά διάτρητου τύπου;

Τα ρολά διάτρητου τύπου κατασκευάζονται από εξαιρετικά ανθεκτικά υλικά. Οι λαμαρίνες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους είναι ίδιες με αυτές που χρησιμοποιούνται για τα ρολά κλειστού τύπου που θα δείτε σε Τράπεζες. Αυτό σημαίνει ότι τα ρολά σας θα είναι πολύ δύσκολο να παραβιαστούν ενώ θα έχουν και μεγάλη αντοχή όσον αφορά τις επιθέσεις με αντικείμενα όπως λοστοί , καδρόνια ή ακόμη και βαριοπούλες. Επιπλέον, τα συγκεκριμένα ρολά παρέχουν και μεγάλη προστασία από ρίψεις αντικειμένων όπως οι πέτρες ή ακόμη και οι βόμβες μολότοφ, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ακόμη και αν το κατάστημα σας βρίσκεται σε κάποια περιοχή στην οποία παρατηρούνται συχνά επιθέσεις και βανδαλισμοί από χούλιγκαν.

Όσον αφορά την ορατότητα της βιτρίνας σας, μπορείτε να επιλέξετε το πλήθος και το μέγεθος των τρυπών – πάντα σε συνεννόηση με τους ειδικούς της επιχείρησης –  ώστε να επιλέξετε την μέγιστη δυνατή ορατότητα για το κατάστημα σας, χωρίς να κάνετε θυσίες και συμβιβασμούς όσον αφορά την ασφάλεια του.

Με άλλα λόγια, μιλάμε για μία λύση που προσφέρει μεγάλη ασφάλεια σε συνδυασμό με ικανοποιητική ορατότητα και γι’ αυτό λέμε ότι είναι ιδανική για τα κοσμηματοπωλεία.

Κλείνοντας, να τονίσουμε ότι αν κρίνετε ότι η ορατότητα της βιτρίνας δεν είναι και τόσο σημαντική για το κατάστημα σας, μπορείτε να επενδύσετε σε ρολά κλειστού τύπου ώστε να έχετε την μέγιστη ασφάλεια, θυσιάζοντας όμως τελείως την βιτρίνα σας τις ώρες που τα ρολά θα είναι κλειστά. Αν το κατάστημά σας είναι σε περιοχή με έντονη εγκληματικότητα, ίσως αυτή να είναι η πιο κατάλληλη λύση για σας.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood