Ανοιχτό όλο τον Ιούλιο για εγγραφές το κορυφαίο Ωδείο Μ. Συκάκη

Ανοιχτό όλο τον Ιούλιο το Ωδείο Μ. Συκάκη για εγγραφές.
b9b28bd9-img-6453-487x365

Το Ωδείο Μ. Συκάκη που παρέχει υψηλό επίπεδο σπουδών με σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους, θα παραμείνει ανοιχτό όλο τον Ιούλιο, από από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, για εγγραφές, αποτελέσματα εξετάσεων, πληρωμές και γενικά πολλές συνομιλίες!

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 25310-25289

Φιλοσοφία του Ωδείου Συκάκη είναι η εκμάθηση της μουσικής ως εργαλείο τέχνης. Όλοι μας ξεκινούμε τη μουσική ως χόμπι, αλλά αν βρούμε τους σωστούς παιδαγωγούς, η μουσική γίνεται κάτι περισσότερο. Γίνεται ψυχική εκτόνωση και αγαλλίαση. Πολλές φορές γίνεται και επαγγελματική κλίση.

Το Ωδείο Συκάκη είναι γνωστό στην πόλη για το υψηλό επίπεδο σπουδών του, τους καταξιωμένους μουσικούς με τους οποίους συνεργάζεται, και την κοινωνική του δράση.

Όραμα του ιδρυτή, Μενέλαου Συκάκη, είναι μαθητές που ακούν μουσική, που παίζουν μουσικά είδη που δεν τους είναι τόσο γνώριμα, όπως επίσης και μουσικά είδη που τους αρέσουν. Φιλοσοφία του είναι πως δεν υπάρχει «κακή» ή μη «έντεχνη» μουσική. Απλά υπάρχουν διαφορετικά είδη μουσικής που οι σωστά εκπαιδευμένοι μουσικοί καλούνται να κατανοήσουν και να εκτελέσουν το εκάστοτε είδος μουσικής όσο καλύτερα μπορούν.

Επί 21 συναπτά έτη, καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου Συκάκη ήταν ο φλαουτίστας και συνθέτης Μπάμπης Κανάς. Αυτός όρισε ψηλά το επίπεδο σπουδών του Ωδείου, με υπευθυνότητα και πολλές προσδοκίες από τους μαθητές του. Επάξια ακόλουθός του, από το 2016, είναι η μαθήτρια του στη “Φυγή”, Όλγα Συκάκη. Έχει δώσει πολυάριθμα πτυχία οργάνων και θεωρητικών.

Οι συνεχιστές του έργου του Μενέλαου Συκάκη, με πολύχρονες σπουδές μουσικής, με συνεχή εξέλιξη των μουσικών τους ικανοτήτων και γνώσεων, δεσμεύονται να συνεχίσουν το έργο του. Ανεβάζοντας ακόμα πιο ψηλά τον πήχη, αναπτύσσοντας νέα, καινοτόμα προγράμματα, και βασιζόμενες σε σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους εκμάθησης μουσικής, μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν στην πόλη αυτό που ξεκίνησαν οι ιδρυτές της. Να “παντρέψουν” την τέχνη με τον πολιτισμό.

Στο Ωδείο Μ. Συκάκη διδάσκονται κλασικά όργανα, όπως πιάνο, φλάουτο, κιθάρα, βιολί, σαξόφωνο, μονωδία και ανώτερα και ανώτατα θεωρητικά, καθώς και μοντέρνα, όπως ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, αρμόνιο, ντραμς και τραγούδι.

Ακόμη, το Ωδείο Μ. Συκάκη δημιουργεί καινοτόμα προγράμματα τα οποία πλέον καλύπτουν όλες τις ηλικίες. Ενδεικτικά:

  • Πρόγραμμα “Μέλισμα”: γονείς και βρέφη έως 2 ετών ανακαλύπτουν τη μουσική μέσα από εξειδικευμένα εργαλεία και παιχνίδια.
  • Πρόγραμμα “Scherzo”: παιδιά ηλικίας 2 έως 4 ετών μαζί με τους γονείς τους συσφίγγουν τις σχέσεις τους μέσω της μουσικής, εξερευνούν τον κόσμο με μουσικό τρόπο, και αρχίζουν να αναδύονται καλλιτεχνικές ανησυχίες.
  • Πρόγραμμα “Preludio”: παιδιά ηλικίας 4 έως 6 ετών, χωρίς τους γονείς τους πλέον, εισάγονται στον μουσικό κόσμο και μαθαίνουν πλέον τη γλώσσα της μουσικής και οργανογνωσία, για να είναι απόλυτα έτοιμα στην επιλογή οργάνου στη συνέχεια. Συντονίστρια των τμημάτων είναι η Χριστίνα Συκάκη, ψυχολόγος και μουσικός με γνώσεις μουσικοθεραπείας.

70308518 2393932884059858 4024798378314432512 nΣτο Ωδείο Μ. Συκάκη τα παιδιά αποκτούν γνώσεις, περνούν ευχάριστα, πλουτίζουν σε εμπειρίες, κυρίως όμως μαθαίνουν να αγαπούν τη μουσική.

Μάθετε περισσότερα και λάβετε τις πληροφορίες που επιθυμείτε, στα τηλέφωνα 2531025289 – 2531021775, στο website odeiosykaki.gr ή στο e-mail: odeiom.sykaki@gmail.com

Το Ωδείο Μ. Συκάκη βρίσκεται στην οδό Παιωνίου 11, Κομοτηνή.

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood