Το νέο, ηλεκτρονικό μικροσκόπιο της ΕΑΓΜΕ, έχει δυνατότητα μεγέθυνσης έως και 300.000 φορές

Το νέο, ηλεκτρονικό μικροσκόπιο της ΕΑΓΜΕ, έχει δυνατότητα μεγέθυνσης έως και 300.000 φορές.
3 (9)

Με ένα νέο, υπερσύγχρονο, ηλεκτρονικό μικροσκόπιο σάρωσης, αναβάθμισε τον εξοπλισμό της η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) στην προσπάθειά της να είναι άρτια και ακριβής στις εξειδικευμένες ορυκτολογικές και πετρολογικές αναλύσεις της.

Το νέο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο σάρωσης (SEM) της ΕΑΓΜΕ είναι ιαπωνικής προέλευσης, τύπου JEOL, μοντέλο JSM-IT500LV. Σε αυτό είναι συνδεδεμένο Φασματόμετρο Διασποράς Ενέργειας (EDS) προέλευσης Ηνωμένου Βασιλείου τύπου OXFORD, μοντέλο ULTI MAX.

Το ηλεκτρονικό μικροσκόπιο διαθέτει την κατάλληλη τεχνολογική υποδομή για τεράστιες μεγεθύνσεις (έως 300.000 φορές) στα δείγματα, τα οποία εξετάζονται σε κλίμακα νανομέτρων.

Με το φασματόμετρο πραγματοποιούνται αναλύσεις στα υπό εξέταση σημεία για χημικά στοιχεία, οι οποίες οδηγούν τους ερευνητές στα ανάλογα συμπεράσματα για τα ορυκτά που υπάρχουν.

Η όλη διαδικασία γίνεται ταχύτατα σε πραγματικό χρόνο – σε αντίθεση με τα παλαιότερα συστήματα – και με τρομερή ευαισθησία ώστε να αποκαλύπτονται απειροελάχιστες λεπτομέρειες.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΑΓΜΕ Διονύσιος Γκούτης δήλωσε σχετικά: «H αγορά του νέου ηλεκτρονικού μικροσκοπίου σάρωσης έρχεται να συνεχίσει τη μακρά παράδοση για σαράντα και πλέον χρόνια της εθνικής γεωλογικής υπηρεσίας στη συνεισφορά της ως τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας στις γεωλογικές, μεταλλευτικές και ορυκτολογικές έρευνες της χώρας και στη στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που καταφέραμε να εντάξουμε στον εξοπλισμό του Τμήματος Ορυκτολογίας και Πετρογραφίας το υπερσύγχρονο αυτό ηλεκτρονικό μικροσκόπιο σάρωσης. Πλέον, έχουμε ακόμα ένα δυνατό εργαλείο στην προσπάθεια ανάδειξης του γεωλογικού πλούτου της χώρας».

Το νέο, ηλεκτρονικό μικροσκόπιο της ΕΑΓΜΕ, έχει δυνατότητα μεγέθυνσης έως και 300.000 φορές Το νέο, ηλεκτρονικό μικροσκόπιο της ΕΑΓΜΕ, έχει δυνατότητα μεγέθυνσης έως και 300.000 φορές Το νέο, ηλεκτρονικό μικροσκόπιο της ΕΑΓΜΕ, έχει δυνατότητα μεγέθυνσης έως και 300.000 φορές Το νέο, ηλεκτρονικό μικροσκόπιο της ΕΑΓΜΕ, έχει δυνατότητα μεγέθυνσης έως και 300.000 φορές

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood