“Μυθολογικές Διαδρομές” στη Θάσο: Θερινό Σχολείο από το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ

"Μυθολογικές Διαδρομές" στη Θάσο: Θερινό Σχολείο από το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ.
Screenshot_1960

Το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης διοργανώνει Θερινό Σχολείο με τίτλο «Μυθολογικές Διαδρομές στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη», στη Θάσο, από την Κυριακή 10 έως το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022.

To Θερινό Σχολείο πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων διάχυσης των αποτελεσμάτων του Ερευνητικού Προγράμματος με τίτλο «Μυθολογικές Διαδρομές στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» (MIS: 5047101), το οποίο διεξάγει το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου/Ερευνητικό Κέντρο «ΑΘΗΝΑ» (Παράρτημα Ξάνθης).

Στόχο του Ερευνητικού Προγράμματος αποτελεί όχι μόνο ο εντοπισμός μύθων και μυθικών προσώπων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε κείμενα της Αρχαίας Ελληνικής και Λατινικής Λογοτεχνίας, αλλά κυρίως η διασύνδεσή τους με το σύγχρονο τοπίο της Π.Α.Μ.Θ. (φυσικό, αρχιτεκτονικό, αρχαιολογικό, πολιτιστικό, γαστρονομικό) με σκοπό την τουριστική ανάδειξη της περιοχής.

Στο Θερινό Σχολείο συμμετέχουν τριάντα ένας διδασκόμενοι (προπτυχιακοί φοιτητές, απόφοιτοι, μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες, μεταδιδακτορικοί ερευνητές) από πανεπιστήμια της Ελλάδας (Α.Π.Θ., Δ.Π.Θ., Ε.Κ.Π.Α., Θεσσαλίας, Ιόνιο, Κρήτης, Ο.Π.Α., Πάτρας, Πελοποννήσου) και του εξωτερικού (Αγγλία, Βουλγαρία, Γαλλία, Ιταλία, Κύπρος, Τουρκία) και είκοσι δύο διδάσκοντες από το Δ.Π.Θ., το Ε.Κ.Π.Α., το Ε.Κ. «ΑΘΗΝΑ» και άλλους φορείς. Στις δραστηριότητες του Θερινού Σχολείου περιλαμβάνονται μαθήματα για τη μελέτη των μύθων, διαλέξεις από έγκριτους επιστήμονες επάνω στην πρόσληψη των μύθων, ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, εργαστήρια δημιουργικής γραφής, κοινωνικής και συναισθηματικής διαπαιδαγώγησης και αναγνωστικής εμψύχωσης, θερινό σινεμά κ.ά.

Το Θερινό Σχολείο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020» (ΕΣΠΑ 2014-2020), με την ευγενική χορηγία του Δήμου Θάσου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

"Μυθολογικές Διαδρομές" στη Θάσο: Θερινό Σχολείο από το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood