30 γωνιές ανακύκλωσης 6 ρευμάτων θα προμηθευτεί ο Δήμος Κομοτηνής

30 γωνιές ανακύκλωσης 6 ρευμάτων θα προμηθευτεί ο Δήμος Κομοτηνής.
kadoi-anakyklosh
Εγκρίθηκε άλλη μία πρόταση του Δήμου Κομοτηνής που κατατέθηκε στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».
Αφορά τη «Δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης και προμήθεια κινητού σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων» προϋπολογισμού 2.684.600 ευρώ με χρηματοδότηση 100%.
Η πρόταση περιλαμβάνει τα υποέργα:
  • Προμήθεια δέκα γωνιών ανακύκλωσης με υπόγεια συστήματα αποκομιδής έξι ρευμάτων, που θα τοποθετηθούν: στις οδούς Μαραθώνος, Κοσμίου και Πλαστήρα, καθώς και στον χώρο της εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς (παζάρι), στο νοσοκομείο, στις Εργατικές Κατοικίες Αγίου Στυλιανού και Υποσταθμού ΔΕΗ, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, στο Πανθρακικό Στάδιο (εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας), και στο Αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΚ (περιοχή Ηφαίστου).
  • Προμήθεια είκοσι γωνιών ανακύκλωσης με υπέργεια συστήματα αποκομιδής έξι ρευμάτων, σε ισάριθμες σχολικές μονάδες.
  • Προμήθεια φορητού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) που θα εξυπηρετεί τους νότιους οικισμούς του Δήμου, και αφορά σε έναν τράκτορα και ένα ημιρυμουλκούμενο όχημα με αυτόνομο σύστημα συμπίεσης 58m3.
  • Δράσεις ενημέρωσης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης, αποσκοπώντας στη διεύρυνση της κοινωνικής συνείδησης όσον αφορά στην ανακύκλωση.

Η καλή προετοιμασία και η ορθή προτεραιοποίηση οδήγησαν στην ένταξη του έργου.

Οι Γωνιές Ανακύκλωσης αποτελούν σημεία συλλογής αποβλήτων πολύ µικρής κλίμακας, που επιτρέπουν τη χωριστή συλλογή διαφορετικών κατηγοριών ανακυκλώσιμων αστικών αποβλήτων σε κατάλληλους περιέκτες µε την κατάλληλη σήμανση.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης δήλωσε: «Το συγκεκριμένο έργο συνδέεται με τη γενικότερη πολιτική του Δήμου Κομοτηνής που υπαγορεύει το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων. Μέσα από τα παραδοτέα επιλέγουμε να δώσουμε έμφαση στην ανακύκλωση στις γειτονιές με τη δημιουργία των γωνιών ανακύκλωσης, οι οποίες είναι ενδεδειγμένες και για σχολεία. Καλούμε τους δημότες να είναι συνοδοιπόροι στην όλη προσπάθεια για μια πόλη καθαρή και έναν Δήμο που σέβεται τους δημότες και τον σέβονται κι εκείνοι. Είναι μια μεγάλη επιτυχία του Δήμου Κομοτηνής και των υπηρεσιών του που στοχεύουν στην αξιοποίηση κάθε εφικτής πηγής χρηματοδότησης».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood