Δώδεκα δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ιάσμου αρνήθηκαν να συζητήσουν Ψήφισμα κατά των χρυσορυχείων το οποίο έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης ο Δήμαρχος Οντέρ Μουμίν.

Ο τελευταίος με δήλωσή του εξαπολύει δριμύ κατηγορώ εναντίον τους αναφέροντας:
“Χθες συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιάσμου. Εκτός ημερήσιας διάταξης και εκτάκτως, έφερα προς συζήτηση το Ψήφισμα για να πούμε ένα ηχηρό “ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΟ”. Δώδεκα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκαν αυτή την απόφαση και καταψήφισαν το “ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ”. Είναι μια απόφαση-ντροπή για το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιάσμου. Αφήνω, λοιπόν, αυτούς τους δώδεκα, στην κρίση όλης της Ροδόπης, όλων των Θρακιωτών: Κυριάκος Αμούτζας, Λάκης Δαλακούρας, Ανέστης Βακιάννης, Χρηστίνα Βιδούρα, Βασίλειος Αυγούστης, Ερτζάν Μουεμίν, Ερκάν Κίντς, Καάν Μουμίν, Μουσδάτ Καρά Χασάν, Ναδήρ Ιδρύς, Παναγιώτης Σπορίκης και Μεχμέτ Αρήφ, είναι αυτοί που αρνήθηκαν να εκδώσουμε το Ψήφισμα κατά του χρυσού, με αποτέλεσμα να συναινούν σε κάτι το οποίο θα βάλει σε μεγάλο κίνδυνο τις επόμενες γενιές, τη νεολαία, με επιβαρυντικές συνέπειες για την κοινωνία μας”.
Καταλήγοντας, δε, υπογραμμίζει και διερωτάται: “Τον κ. Αμούτζα τον καταλαβαίνω, διότι ο πρόεδρος του, ο κ. Μπούκας, είναι φίλος με τον Κακουλίδη που λέει ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΟ από τη μεριά τον Σαπών. Οι υπόλοιποι σύμβουλοι για ποιον λόγο να αρνηθούν ένα τέτοιο Ψήφισμα κατά του χρυσού;”.

Απαντώντας ο Κυριάκος Αμούτζας δήλωσε: “Είμαι, πλέον, πεπεισμένος ότι ο Δήμαρχος Ιάσμου ούτε Ελληνικά καταλαβαίνει, ούτε είναι σε θέση να διαχωρίσει μια θεσμική στάση! Καταψήφισα σήμερα την ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΟ διότι ήταν ένα εκτός ημερήσιας διάταξης, σοβαρό, θέμα το οποίο και θα έπρεπε να έρθει ως επίσημο θέμα σ’ ένα επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Διαχρονικά η θέση μου είναι ενάντια στον χρυσό και προφανώς γνωριζόμαστε όλοι στον τόπο. Υπάρχει άνθρωπος που να με ξέρει και να θεωρεί ότι θα έθετα σε κίνδυνο τις επόμενες γενιές; Είναι τέτοια η έλλειψη επιχειρημάτων και η προσπάθεια να δολοφονεί χαρακτήρες που εκτός του ότι απέτυχε πλήρως, τώρα γελοιοποιείται κιόλας. Ψεύτης και συκοφάντης! Θα τον αφήσουμε στον κατήφορο του!”.